Fatih Üniversitesi'ne 3 bin 500 kişilik cami

Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü içerisinde 3 bin 500 kişi kapasiteli ?Mehmet Hasırcılar Camii' için temel atma töreni yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sadık Kesmeci, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Şerif Ali Tekalan, İşadamı Mehmet Hasırcılar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Akbulut ve birçok davetli katıldı.

Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü'nde yapımı devam eden caminin temeli düzenlenen törenle atıldı. 5 bin metrekarelik alana yapılan ?Mehmet Hasırcılar Camii'nin temel atma törenine çok sayıda davetlinin yanında Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sadık Kesmeci, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Şerif Ali Tekalan, İş Adamı Mehmet Hasırcılar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Akbulut katıldı.

Kuranı Kerim dinletisi ile başlayan temel atma töreni işadamı Mehmet Hasırcılar'ın konuşmasıyla başladı. Hayırsever işadamı, temeli atılan bu camiinin herkese hayırlar ve güzellikler getirmesini dilerken Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ise 3 bin 500 kişilik caminin bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Prof. Şerif Ali Tekalan, Üniversite içerisinde 12 bin kişinin eğitim gördüğünü ve böyle bir ihtiyacın olduğunu belirtti. Tekalan, ?Cami yapımında bizlere desteklerini hiç eksik etmeyen Mehmet Hasırcılar Beyefendiye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizlerin tek gayesi insanlığa her şekilde faydalı olmaktır. Yaşadığımız dünyaya güzel bir eser bırakabilirsek bundan mutluluk duyarız. Mehmet Hasırcılar Beyefendi gibi önemli şahsiyetlerle bir arada olmak bizim ve toplumumuz için gerçekten büyük bir şans. Dünya böylesine iyi niyet sahibi insanlarla beraber daha da güzelleşecektir.? dedi.

Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sadık Kesmeci de konuşmasında insanlara yardım etmenin önemine değindi. Kesmeci, ?Hayırsever İşadamı Mehmet Hasırcılar'ın yaptığı bu güzel iş hem bu dünyada hem öteki dünyada hayırlara vesile olacaktır. Dinimiz insanlara yardım etmeyi ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamayı önemsemiştir. Bu sebeple Mehmet Hasırcılar Beyefendi'nin Camii yapımına olan katkısı çok kıymetlidir. Kendisine kurumumuz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.? dedi.

Temel atma töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise Fatih Üniversitesi'nin kurulduğu ilk günden bu yana topluma faydalı olmak için çalıştığını ve hizmetlerini bu duygu etrafında gerçekleştirdiğini ifade etti. Akgün, ?Sadece topluma hizmet için çalışan ve ?Bir dünya üniversitesi' haline gelen bu kuruma her zaman destek vermeye hazırız.? diye konuştu.

Temel atma töreni kurban kesilmesi ve hayırsever işadamı Mehmet Hasırcılar'ın düğmeye basmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber