Sağlık Bakanlığı'ndan 'Aferin' takibi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 11:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sağlık Bakanlığı, uyuşturucu özellik taşıyan ''kodein'' maddesi içeren ''Aferin 30 Kapsül'' isimli ilacı yakın takibe aldı.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan yayımlanan genelgede, normal reçete ile verilmesi gereken izlemeye tabi ilaçlar arasında bulunan Aferin 30 kapsül isimli ilacın eczane dışında satıldığı ve suiistimal edildiği şikayetlerinin ulaştığı bildirildi.

İlaçların eczane dışında satışının yasak olduğu vurgulanan genelgede, bu ilacın da normal reçete ile verilmesi, elden yapılan satışlarda reçete defterine kayıt yapılması, reçetelerin eczanelerde saklanması gerektiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Aferin adlı ilaç birden fazla formatta satılıyor.

Bunlardan sadece Aferin 30 Kapsül, Birleşmiş Milletler 1961 Uyuşturucu Maddeler Tek Sözleşmesi eki listelerinde yer alan ''kodein fosfat'' adlı kontrole tabi maddeyi içeriyor. Bu nedenle de ''Normal Reçete İle Verilmesi Gereken İzlemeye Tabi İlaçlar Listesi''nde yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber