Bayraktar: Dönüşüme ilişkin kanun, imkanlarımızı artıracak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüşümüne ilişkin kanunun imkanlarını artıracağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayraktar, ?Hangi belediye çok çalışıyorsa, hangi belediye başarılıysa, hangi belediye kentsel dönüşüm yaparken vatandaşı incitmiyorsa, sosyal devlet anlayışının gereklerini yerine getiriyorsa o belediyeye daha fazla yardım edeceğiz.? dedi.

Erdoğan Bayraktar, Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından alt gelir grubu için Serinevler Mahallesi'nde yaptırılan 250 konutun kura çekilişine katıldı. Öncesinde konutları gezen Erdoğan, daha sonra Kamil Ocak Stadyumu'na geçti. 2 bin 500 vatandaştan 250 tanesinin kurada konut kazanabileceğini hatırlatan Bayraktar, buna kendilerinin de üzüleceğini, ancak konut yapımının süreceğine işaret etti.

Bayraktar, ?Bizler, sizlerin çocuklarını yavrularını, gençlerini daha iyi bir ortamda yetiştirmek için çok daha çalışmak mecburiyetindeyiz. Çocuklarımız salaş evlerde, sosyal donatısı olmayan evlerde, okuluna gittiği zaman, döndüğü zaman, sadece odasına tıkıldığı evlerde değil, parkı olan, bahçesi olan, yeşili olan, sağlık tesisleri olan, diğer modern hayatın gerektirdiği tüm sosyal donatıları kendi sitesi içerisinde barındıran yerleşim birimleri yapmak durumundayız.? diye konuştu.

HANGİ BELEDİYE ÇOK ÇALIŞIYORSA, O BELEDİYEYE DAHA FAZLA YARDIM EDECEĞİZ

Meclis'ten geçen afet riski altındaki alanların dönüşümüne ilişkin kanunu da hatırlatan Bayraktar, ?Dün kanunumuz Meclis'ten geçti. Yüce Meclis'e de teşekkür ediyorum. ?Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Kanunu' ile imkanlarımız artacak. Biz de hangi belediye çok çalışıyorsa, hangi belediye başarılıysa, hangi belediye kentsel dönüşüm yaparken vatandaşı incitmiyorsa, sosyal devlet anlayışının gereklerini yerine getiriyorsa o belediyeye daha fazla yardım edeceğiz. Bu net bir şekilde böyle. Bunu biliniz. O bakımdan bu diğer 2 bin 250 vatandaşımız üzülmesin. Önümüzdeki kuralarda da belediye başkanımız onlara öncelik tanıyacak. Konut yapmaya devam edeceğiz. Mütevazi bir para. Sizin için belki çok para ama genelde gerçekten bu konutlar, sosyal donatılarıyla birlikte yapıldı. 85 metrekare civarında. 2+1 konutlar 38 bin lira. 8 bin lira peşin 250 TL taksit. 10 yıl vade. Sadece enflasyon oranında zam gelecek yılda bir sefer. Kira hatta aidat öder gibi taksitlerle. Bunu artıracağız. Sizleri yuva sahibi yapmak, sağlam ev sahibi yapma, sosyal donatısı olan evlere kavuşturmak bizim boynumuzun borcudur. Sizden sadece dua istiyoruz. Allah razı olsun deyin yeter.? şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de kurada kendilerine tahsis edilecek 250 aileyi tebrik etti. Afete maruz kalınan bölgelerin depreme dayanıklı hale gelmesi için kolların sıvandığını kaydeden de dün de Meclis'ten geçtiğini hatırlatan Çelik, ?İnşallah en kısa zamanda bu kanun yürürlüğe girecek ve Türkiye'nin 81 vilayetinde şehircilik anlamında depreme dayanıklı, adamakıllı, vatandaşlarımızın gece daha rahatlıkla uyuyabileceği mekanlar, konutlar üretilmesi için bir seferberlik başlatacağız.? değerlendirmesinde bulundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmaların altını çizdi. Kura çekiminde 250 vatandaşın ev sahibi olacağını, ancak diğer 2 bin 250 vatandaşın da üzülmemesi gerektiğinin altını çizen Tahmazoğlu, konut üretmeye devam edeceklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından, kura çekimine geçildi. İlk kurayı Bakan Bayraktar çekti. Kurada çıkan ve sırasıyla kürsüye gelen vatandaşların kimisi büyük sevinç yaşarken, kimisi de gözyaşlarını tutamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber