Caminin musluklarını kırıp kaçtı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir caminin şadırvanında bulunan 4 adet sıcak ve soğuk su özellikli musluk kimliği belirsiz bir genç tarafından kırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu Silahtar Ağa Mahallesinde bulunan Yeni Cami'ye (Havra Camii) ikindi namazı sonrası gelen 15-16 yaşlarında kimliği belirsiz genç cami etrafında bir süre dolaştı. Etrafta kimsenin olmadığından emin olunca da cami avlusuna geçti. Önce tuvalete giden şahıs, tuvaletteki musluğu sökerek geri geldi. Güvenlik kamerasına aldırış etmeden şadırvan dışındaki 2 musluğu da söken saldırgan, şadırvan içerisine girerek doğalgaz kombisini sökmeye çalıştı. Kombiyi sökmeyi başaramayınca içeride bulunan 4 adet musluğu kıran şahıs, içerdeki boy aynasını da tekmeleyip dışarı çıktı. Bir süre daha cami avlusunda bekleyen saldırgan genç daha sonra içeriye girdiği yerden tekrar çıkarak gözden kayboldu.

1905 yılında havra olarak inşa edilen Yeni Cami, 1970 yılında Yahudi vatandaşların Çorlu'dan ayrılırken, havranın cami olarak hizmet etmesini istemeleri üzerine 42 yıldır cami olarak hizmet veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber