Çorlu'ya 700 kişilik tiyatro yapılacak

Çorlu'da Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Memduh Şevket Esendal'ın ölümünün 60. Yılı dolayısı ile bir sempozyum düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sempozyumda konuşan Belediye Başkanı Ünal Baysan, Atakent bölgesinde yapılacak ticaret merkezi bünyesinde 700 kişilik yeni bir tiyatro salonu yapılacağını söyledi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Başkan Baysan, ?Günümüz Türk toplumunda insanlar legal veya kanunsuz bir yaşam tarzı seçebilirler. Unutmamak gerekir ki toplumun geleceğinin yönlendirilmesinde sanat ve edebiyatın büyük önemi vardır. Sanat ve edebiyat ülkenin düşünsel yapısı ve geleceğiyle ilgili bir özgürlüğü temsil etmektedir. Bugün Memduh Şevket Esendal'ı ölümünün 60. yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Biz Çorlu Belediyesi olarak 2 yıl evvel belediye meclisimizin oybirliğiyle karar verdiği üzere tiyatro sahnemize; Çorlu'da doğmuş, ülkemizin en zor yıllarında büyük mücadeleler vermiş önemli edebiyatçımız Memduh Şevket Esendal'ın ismini vermiştik. Bu etkinliği Memduh Şevket Esendal'ı Çorlu halkı ve gençlerimize tanıtmak, onu ölümsüzleştirmek adına düzenledik. Memduh Şevket Esendal Türkiye'nin hasta adam olarak nitelendirildiği, Kurtuluş Savaşının yaşandığı yıllarda Bakü temsilciliği (elçiliği) yaparken ülkeye ve Kurtuluş Savaşı'na büyük katkılar sağlamıştır. Böyle bir edebiyat ve devlet adamına sahip olduğumuz ve onun ismini yaşatabildiğimiz için kendimizi çok şanslı hissediyorum. Atakent bölgesinde yapacağımız ticaret merkezi bünyesinde 700 kişilik bir tiyatro salonu olacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber