Tarım Bakanı Eker: Çok yakında personel alımı yapacağız

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2005 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Not: Tarım ve Köyişleri Bakanının belirttiği personel alımı KPSS ile yapılacaktır. Konuya ilişkin tüm belgeler ÖSYM'ye gönderilmiş olup, ÖSYM'nin alım için tarih belirlemesi beklenmektedir.


Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, memleketi Diyarbakır'da incelemelerde bulundu. Tarım İl Müdürü Hadi Kayahan'dan sektör ile ilgili brifing alan Bakan Eker, sivil toplum örgütü temsilcileri ile toplantı yaptı. Türkiye'de tapu kadastro çalışmalarının 2006 yılında tamamen bitirileceğini ifade eden Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine seslenerek, "Çiftçiler ile yakın temasta olun. Onlara bürokratik engeller çıkarmayın, vatandaşı lüzumsuz yere bekletmeden bir an önce işlerini çözün" uyarısında bulundu.

Kısa bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tarım ve Köyİşleri Bakanı olarak görevlendirilen Mehdi Eker, çalışmalarına erken başladı. Edirne ve Mersin'de incelemelerde bulunan Bakan Eker, memleketi Diyarbakır'a çıkarma yaptı. Bakan Eker'in Diyarbakır gezisine, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri İhsan Arslan, Fehmi Uyanık, Cavit Torun ve İrfan Rıza Yazıcıoğlu eşlik etti. Diyarbakır Tarım İl Müdürü Hadi Kayhan'dan sektör ile ilgili brifing alan Bakan Eker, burada yaptığı konuşmada, bölge çiftçisine gerekli desteği sunacaklarını söyledi.

Bölgede sulu tarım arazisi oranının çok düşük olduğunu söyleyen Bakan Eker, "Diyarbakır'ın toplam arazisinin sadece yüzde 7'si sulanabilmektedir. Bu coğrafyada sulama olmadığı için hasadın sadece 3'te birini alabiliyoruz. Dünyanın her yerinde toprakla uğraşan insanların işi çok zordur. Çiftçileri bilgilendirmek ve üretime kazandırmak için gerekli desteği sunacağız. Türkiye'de herhangi bir bitkisel veya hayvansal ürünün üretim sorunu bulunmamaktadır. Daha önce mısır ithal eden bir ülkeydik, ama geçtiğimiz yıl bu sorun pirim ile çözüldü. İnsanlar, mısır ekmeye başlayınca sorun bitti, ancak en büyük sorunumuz sıvı yağ ithalatı. Türkiye, 1 milyar dolar sıvı yağ ithalatına para ödüyor, bu bizim ciddi açığımızdır" dedi.

"VATANDAŞA BÜROKRATİK ENGELLER ÇIKARMAYIN"

Tarım Bakanlığı'na çok yakında açıktan personel alımı yapacaklarını belirten Bakan Eker, "Alınacak elemanların bir kısmı, bölge çiftçisinin hizmeti için Diyarbakır'da tahsis edilip buradaki çiftçilere hizmet etmek için çalışacak. Çiftçiler ile yakın temasta olun, onlara bürokratik engeller çıkartmayın, vatandaşı lüzumsuz yere bekletmeden, bir an önce işlerini çözün. Bu, sizden arzumdur. Bunu sağladığımız zaman, çiftçilerin desteğini almış oluruz. Biz bu sorunları, bu ülkenin kurumları ve insanları ile birlikte adaletle çözmeye çalışacağız. Sorun yoksa, çözüm de yok. Çözümün olabilmesi için önce sorunun olması gerekiyor. Diyarbakır'da tapu kadastro çalışmaları yapılmadığı için, 3 ilçede Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemelerinde ciddi sorunlar yaşanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki tarım arazilerinin kadastro çalışmalarının 2006 yılında bitirilmesi için talimat verdi. Hangi arazinin kime ait olduğu ve hangi tür üretimin yapıldığını tapu kadastro çalışmaları bittikten sonra tespit edeceğiz" şeklinde konuştu.

Tarım Bakanı Mehdi Eker, daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda, Diyarbakır'da bulunan iş adamları ve sivil toplum örgütleri ile bir toplantı yaptı. Yaklaşık 1 saat süren toplantıda iş adamları, Bakan Eker'den GAP'ın bir an önce bitirilip, sulanan arazi miktarının genişletilmesini istedi.

Diyarbakır'daki incelemelerini tamamlayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, saat 17.00'de, THY uçağı ile kentten ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber