SGK Samsun İl Müdürlüğü, düzenli prim ödeyenleri ödüllendirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) Samsun İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle resepsiyon düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 01:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen resepsiyonda sigorta primlerini düzenli ödeyen şirketlere ve emekli olan 6 personele plaket verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Eski Milletvekili Binnur Sahinoğlu, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu ile çok sayıda bürokrat ve kurum çalışanlarının katıldığı resepsiyonda konuşan SGK Samsun İl Müdürü Selami Göz, SGK Başkanlığı tarafından konulan kaliteli, adil, kolay erişilebilir, insan odaklı ve mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini yürütme ve geliştirme misyonuyla hareket ettiklerini söyledi.

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Reformu'nun 4 ana unsurdan oluştuğunun altını çizen Göz, ?'Dağınık haldeki SGK'ların tek çatı altında toplanması, sigorta hak ve yükümlülüklerinin eşitlendiği, mali olarak sürdürülebilir tek bir emeklilik sigortası sisteminin kurulması, nüfusun tamamına eşit, kolay ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunumunu hedefleyen Genel Sağlık Sigortası Sistemi'nin oluşturulması ve dağınık bir şekilde yürütülen sosyal yardımların merkezi olarak izlenebildiği, objektif yararlanma kriterlerine dayalı bir sosyal yardımlar sisteminin oluşturulması ve primsiz ödemelerin toplulaştırılmasıdır.?' dedi.

Sosyal Güvenlik Reformu ile birlikte SGK'nın tüm taşra teşkilatları yeniden yapılandırıldığını hatırlatan SGK Samsun İl Müdürü Selami Göz, Türkiye'de sosyal güvenlik sisteminin Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile gerçekçi bir yapıya kavuşturulduğunu da sözlerine ekledi.

Resepsiyonda il genelinde yüksek ve düzenli ödeyen 10 şirket yöneticisine de plaketlerini Büyükşehir Belediye Yusuf Ziya Yılmaz ile AK Parti Eski Milletvekili Binnur Şahinoğlu verdi. Kokteylde ayrıca emekli 6 kurum çalışan da plaketle onurlandırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber