Atatürk'ün Samsun'a çıkışı canlandırıldı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93. yıl dönümü etkinlikleri, Samsun'da coşkuyla kutlanmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurtuluş İskelesi ve protokol yolunda yapılan kutlamalar, daha önce Turgut Özakman'ın 'Şu Çılgın Türkler' isimli romanını tiyatroya uyarlayan Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularının Atatürk'ün Samsun'a çıkışını canlandırmasıyla başladı. O tarihi anı bir kez daha gözler önüne seren ve Atatürk'ü canlandıran tiyatrocu Yaşar Gündem, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışını temsil eden Kurtuluş heykellerinin bulunduğu tarihi iskeleden Atatürk'ün Samsun'a çıkışını canlandıran tiyatrocuların oyunu, Atatürk'ün kurmayları ile gemide strateji üzerine konuşmasıyla başladı. Devamında önce askerler, ardından da kurmayları ile birlikte Atatürk karaya ayak bastı. Sevgi gösterileri altında tören alanına giren oyuncular, vatandaşları, askerleri, gazileri ve protokolü selamladı. Samsun'a gelişiyle ilgili kısa konuşan Atatürk rolündeki Yaşar Gündem, tören alanındakileri selamlayarak halkın arasından uzaklaştı.

Tiyatro oyununun ardından bu kez Atatürk'ü sembolize eden 'Sevgi Bayrağı', alkışlar eşliğinde gençler ve deniz subayları tarafından karaya çıkarıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından deniz subayları, Sevgi Bayrağı'nı öperek kara subaylarına teslim etti. Kara subayları da öperek teslim aldıkları bayrağı, Havza'ya doğru yola çıkardı.

Halk oyunları gösterilerinin de yapıldığı törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, gençlerin bayramını kutladı. 19 Mayıs tarihinin önemine dikkat çeken Vali Aksoy, Atatürk'ün bayramı gençlere hediye etmesinin gençlere olan güvenini yansıttığını kaydetti. Törende Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ve İhsan Kalkavan, AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yöneticisi, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber