Kayseri Emniyeti kapılarını gençlere açtı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anka, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde kapılarını gençlere açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'nin ilçelerinde yaşayan gençler, ilk kez şehrin tarihi mekânlarını gezme fırsatı buldu. Kent güvenlik sistemi olan mobese kamera kayıt merkezini de gezen gençler, şehrin güvenliği için neler yapıldığı hakkında bilgi aldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde kurumlar farklı faaliyetlerde bulunuyor. Kayseri Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kayseri ilçelerinde yaşayan, başarılı, hayatlarında ilk kez şehre gelenlerin ve Erciyes Kayak Merkezi'ne çıkacak olan 45 lise öğrencisini ağırladı. İlçelerden polis eşliğinde şehre gelen gençler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlere katıldı. Daha sonra Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın'ı ziyaret eden gençler, emniyet müdürü ile sohbet etti. Polisin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Aydın, suçu önleme adına ciddi faaliyetlerde bulunduklarını ifade ederek, ?Bunun yanında emniyet teşkilatımız sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde gençlerimizi buna benzer etkinliklerde ağırlıyor. Daha önce şehit çocuklarımız için Ankara'ya gezi yapmıştık. Şimdi ise hayatında bugüne kadar Kayseri'nin ilçelerinde yaşamalarına karşın şehir merkezinde gezme fırsatı bulamayan, Erciyes Kayak Merkezi'ni görmeyen genç arkadaşlarımızı ağırladık, mutluyuz.? dedi.

Bir öğrencinin bu etkinliği sürekli yapmaları yönündeki talebi üzerine Aydın, bundan sonraki süreçte sık sık benzer etkinliği olacağını ifade etti. Aydın, daha sonra çocuklar için hazırlanan içerisinde kırtasiye malzemeleri ve kitap bulunan paketler hediye etti.

Polis, mavi renkte amblemin bulunduğu tişörtler dağıttığı gençler, Kent Güvenlik Merkezi'ni ziyaret etti. Müdürlük binasının en son katına çıkan gençler, buradaki mobese kameralarının çalışma sistemi hakkında bilgiler aldı. Yaşanan olayların kamera aracılıyla kayıt altına alındığını gösteren yetkililer, suçun önlenmesi ile ilgili yapılan çalışmayı anlattı. Adliye önünde duran şüpheli şahısların kamera aracılıyla tespiti ve ekiplerin üst aramasında bu kişilerden silah çıktığını gösterdi. Gençlerin üçüncü durağı ise çevik kuvvet polisi oldu. Burada çevik kuvvetin kullandığı araçların tanıtımı yapıldı. Panzere binerek yakından inceleyen gençler, toplumsal olaylarda polisin yaptığı müdahale ile ilgili bilgiler aldı. Yunus ekiplerinin kullandığı motorlara da binen gençler, bol bol hatıra fotoğraf çektirdi. Lise öğrencileri, kendilerini ağırlayan emniyet müdürlüğüne teşekkür ederek, hayatlarında unutamayacakları bir gün yaşadıklarını ifade etti.

Gençler, gün içerisinde şehrin tarihi ve turistik mekânlarını gezdiler. Daha sonra Erciyes Kayak Merkezi'ne çıktı. Burada kendilerine ikram edilen ekmek arası sucuk yediler. Sonrasında ise teleferiğe binme keyfi yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber