19 Mayıs, sportif aktivitelerle şenlik havasında kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Adana'da coşkuyla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl yapılan yasal düzenleme ile ilk kez 5 Ocak Stadı dışında gerçekleşen etkinlikler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra İstasyon Meydanı'ndaki törene geçildi. Törene Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Faruk Loğoğlu, askeri ve mülkü erkânın yanı sıra öğrenci ve vatandaşların katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkması ile Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu kaydetti. Bu tarihten sonra milletin kutsal vatan topraklarının işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırdığını vurgulayan Hadi, Atatürk'ün bu önemli günü gençlere armağan ettiğini hatırlattı. Hadi, gençlerin eğitiminin ülkenin geleceği açısından büyük değer taşıdığını ifade etti.

Daha sonra Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen koşu, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle renklenen aktiviteler, artistik?ritmik jimnastik, tekvando, karate, kick?boks, motosiklet, bisiklet ve engelliler dans grubunun gösterileri beğeniyle izlendi. Heyecanlı anlara sahne olan bisiklet ve motosiklet sporcularının şovu büyük alkış topladı.

Vali Hüseyin Avni Coş ise bir ara kafasına kask takarak, sürücünün arkasında motosiklete bindi. Coş, tören bitiminde ise sporculardan birinin bisikletini kullanarak, bir süre gençlere eşlik etti. Vatandaşların ilgiyle izlediği kutlamalar sırasında protokoldekilere çay ve su ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber