11. Uluslararası Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği coşkulu geçiyor

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bu yıl 11.si gerçekleştirilen Uluslararası Beşikdüzü Mayıs Yedisi Şenliği büyük bir coşkuyla sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenliğin ilk gününde Beşikdüzü Bölge Trafik önünde Kızılay standı, Ticaret Mesleki Lisesi bahçesinde ise Kız Teknik Meslek Lisesi'nin yöresel yemekler sergisi açıldı. Şenlikler kapsamında Ressam Prof. Veysel Günay'ın sunumu, şehrin belirli yerlerinde halk oyunları gösterileri yapıldı. Doğu Gözaçan Parkı'nda öğrenciler tarafından hazırlanan defile yoğun ilgi gördü. Doğu Gözaçan Kültür Parkı'nda, Kuzeyin Uşakları halk oyunları gösteri yaptı. Ayrıca, Grup Feluka, Kübra Batur, Zeynep Başkan ve Onur Şanlı çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişiye müzik ziyafeti sundu.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, yaptığı açıklamada, şenlik ile ilçenin ve bölgenin ortak kültürü olan 'mayıs yedisi' geleneğinin yaşatıldığını ve ilçenin coğrafi güzelliklerinin kültür ve sanatsal özelliklerinin dünyaya tanıtıldığını kaydetti.

"Türk kültürünün birer parçası olan bütün bu gelenekler, bizim insanımızı da ifade ederek geçmişimizi yansıtır." diyen Başkan Uzun, şenliklerle güncel tutulmaya çalışan kültürel mirasa sahip çıkmayı ve mayıs yedisi geleneğini sürdürmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Uzun, ?2000 yılı 20 Mayıs'ında kontrolsüz olarak bu şenliğin yapılması sonucu 38 vatandaşımız boğularak hayatını kaybetti. Bu acı günü unutmamız mümkün değildir. Onların acıları hala yüreğimizde. 38 deniz şehidimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Şenliğimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum.? dedi.

Şenliğe CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Beşikdüzü Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber