Belediyenin bir ay önce yaptığı kaldırımları TEDAŞ söktü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da altyapı çalışmalarındaki koordinasyonsuzluk, belediyelerin kaldırımları düzenlemede kullandığı kaynakları heba ediyor. Güzelyalı Mahallesi'nde belediye bazı sokaklarda kaldırım çalışması yaptı. Vatandaşları da sevindiren bu düzenlemenin üzerinden bir ay geçmeden TEDAŞ, direklerle verilen elektriği yeraltına taşımak için kazı başlattı. İşçiler, bu kez henüz yeni yapılan kaldırım taşlarını tek tek söktü, iş makineleri kaldırım düzenlemesi yapılan yerlerin altını oydu.

Belediye yetkilileri, yapacakları kaldırım düzenlemesi için her kuruma bilgi verip çalışma yaptıklarını bildirdi. Yetkililer, üzerinden bir ay geçmeden TEDAŞ'a hatların yerin altına alınması için ödenek tahsis edildiğini, bu sebeple kaldırımların sökülerek kablo çekilmeye başlandığını bildirdi.

Altyapıda yaşanan bu koordinasyonsuzlukların ilk olmadığı öğrenildi. Daha önce de TEDAŞ'ın, Büyükşehir Belediyesi'nin Mücahitler Caddesi'ndeki asfaltlama çalışmasının ardından, elektrik hattını yeraltına almak için 15 santim kalınlığındaki asfaltı kırarak çalışma başlattığı bildirildi. Oradaki çalışma için de ödeneğin geç tahsis edildiği bahanesi gösterilmişti.

Vatandaşlar, her ilde altyapıyı düzenlemek için oluşturulan Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME)'nin ne iş yaptığını soruyor. Çukurova Belediyesi Yol Şube Müdürü Ersoy Aksoy, TEDAŞ'ın Dünya Bankası kaynaklı kredisinin onaylanmasının ardından yeni yaptıkları kaldırımların söküldüğünü söyledi. Elektrik kurumunun 'bu yıl çalışma yapmayacağız' şeklindeki sözü üzerine çalışma yaptıklarını dile getiren Ersoy, şunları kaydetti: "Güzelyalı Mahallesi'nde oturan bir savcı bile buradaki çalışmayı sormuş, çünkü daha yeni yapılan bir kaldırım sökülüyor. Aylık toplantılara katılarak çalışmaların nerelerde yapılacağını öğreniyoruz. Çalışmaları buna göre düzenliyoruz, ancak Tedaş bu kuralın dışında kalıyor. Hatları yeraltına almak için kredi yeni onaylandığından bunu yapmak zorundayız diyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber