Bakan Şahin: Evlenmeye karar veren gençleri eğiteceğiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, evlenmeye kararlı gençlere aile eğitimi vereceklerini söyledi. Şahin, "Yakın bir zamanda Ankara'nın bazı ilçelerinde pilot uygulamaya geçeceğiz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ?Değişen Dünyada Ailemiz Sempozyumu'na katılan Bakan Fatma Şahin, evliliğin duygu ve mantık ile birlikte örtüştüğünü belirtti. Şahin, ?Önce evlilik kurumunun güçlü bir şekilde oluşmasını sağlamalıyız. Evlilik denen müessesenin önemini gençlere anlatabilmek için eğitim vereceğiz. Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yakın bir zamanda Ankara'nın bazı ilçelerinde pilot uygulamaya geçeceğiz.? dedi.

Aileyi daha güçlü kılmak için çeşitli çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Şahin, ?Kendi yerli modellerimizi üretmek ve aile değerlerimizi korumak en büyük görevimiz. Şuna inanıyoruz, hükümet programımızda koyduğumuz güçlü birey, güçlü aile, güçlü millet diyoruz. Şuan herkesin eğitimli olmasını istiyoruz. Beşeri sermayenin kuvvetlenmesini istiyoruz. Kızlarımızın okullaşmasını istiyoruz, çocuk gelinler olmasını istemiyoruz.? ifadelerini kullandı.

Fatma Şahin, medyada en çok şikâyet edilen programların, en çok izlenen programlar olduğuna dikkat çekti. Şahin, ?Araştırma raporumuzdan çıkan sonuca göre yüzde 80 şiddetten, cinsellikten şikâyet ediyoruz. Ama en çok şikâyet edilenler en çok izlenen diziler olarak karşımıza çıkıyor. Bu programların RTÜK'e şikâyet etme oranı yüzde 2,5 olduğu görülüyor. Bu sonuç, şikâyetçi olduğumuz programları izlediğimizi gösteriyor.? dedi.

Programın bitiminde, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bakan Şahin'e tablo hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber