İl Sağlık Müdürü Dokucu: Saldırıları hukuki platforma taşıyacağız

Kartal'da 112 istasyonunda görevli Doktor İsa Bugün'ün saldırıya uğraması üzerine İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu saldırıya uğrayan İsa Bugün'ün de katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsa Bugün, ambulans yerine araç park etmemeleri konusunda uyardığı hasta yakınları tarafından darp edildiğini ancak olayı gören bir polis memurunun hiç bir şekilde müdahalede bulunmadığını söyledi. Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ise saldırının sadece İsa Bugün'e değil, Sağlık Bakanlığı'na yapılmış bir saldırı olduğunu ifade etti. Dokucu konuyu hukuki platforma taşıyacaklarını belirtti.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, 112 Acil Ambulans Servisi Başhekimi Bayram Çiçek, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Recep Demirhan, İstanbul Sağlık Müdürlüğü Disiplin ve Hukuk Şube Müdürü Avukat Ülker Kuğu'nun ve hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Doktor İsa Bugün'ün de katılıma ile bir basın açıklaması yaptı. 112 istasyonunda görevli Doktor İsa Bugün'e yapılan saldırıyı kınayan Ali İhsan Dokucu, ?Bu saldırılar bazen gerçekleşmiş, bazen de teşebbüs aşamasında kalmıştır. Saldırıya uğrayan arkadaşımız İsa Bugün, bu hastanede çalışan bir hekim değildir. Kendisi Sağlık Bakanlığı'na bağlı 112 sisteminde çalışan bir arkadaşımızdır. İsa Bugün, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis bahçesi içerisinde konumlandırılmış 112 istasyonunda görevli bir hekimdir. Ambulansın park alanına aracını park etmekte ısrarcı olan şahıslar, ikaz edildiğinde de bu işi magandalığa kadar götürüp İsa kardeşimi burnunda iki ayrı kırık olacak şekilde yaralamışlardır. Bu saldırının bir polis memurunun yanında gerçekleşmiş olması bizleri ayrıca üzüyor. Bugün burada bu olaydan hareketle, Bakanımız tarafından açıklandığı şekliyle konu üzerinde durulduğunu ve artık bu konunun sadece bireysel anlamda saldırıya uğrayan doktor arkadaşın değil, aynı zamanda Sağlık Müdürlüğü'nün, hastanemizin, Bakanlığımızın bir işi olduğunu, saldırının bize yapılmış olduğunu belirtir bir tavır içerisindeyiz. Biz de Sağlık Bakanlığı olarak bu olaydan mustaribiz.? dedi.

Dokucu, bu olayda sadece çalışanlarının darp edilmesinden dolayı değil, aynı zamanda bu saldırıların gerçekleşmesinden dolayı sağlık hizmetlerinde ciddi aksamaların meydana geldiğini, hatta kritik durumdaki hastalara bu nedenle müdahale edilemediğini söyledi. ?Bu olayları basite alarak, bireysel bir saldırı olarak görmüyoruz. Bu konular sağlık çalışanları açısından bizleri oldukça zedelemiştir. Bu konuda toplumsal hassasiyetin artıyor olmasından memnunum. Bu olayı gerçekleştiren 4 kişiden birisi tutuklandı, bir diğeri de gözaltında hala.? diyen Dokucu, kimsenin kimsenin acısını hor kullanarak şehir magandalığı yapmaya hakkının olmadığını belirtti.

Dokucu sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ne Doktor İsa'nın ne de bir başka arkadaşın onların acısını anlamamak gibi bir şeyi yok. Bizler sağlık çalışanlarıyız, hekimlik hayatı sağlık çalışanı olarak bu ahitlerle, bu yeminlerle geçmiştir. Mutlaka biz elimizden geleni tüm hastalarımız için yerine getirmekle yemin altındayız, bu mesleğin kıymetinin farkındayız. Borcumuzun da farkındayız ancak hiçbir kimsenin bize tanrısal güçler atfetmemesi gerekmiyor. Yaratmak Allah'a mahsus, ölüm de. Dolayısıyla, biz sağlık çalışanları olarak ancak kendi bilgimiz dahilinde, elimizdeki imkan dahilinde, ekipman dahilinde onlara hayatta tutunabilmek konusunda yardımcı olabiliriz.?

Saldırıda burnu iki yerinden kırılan İsa Bugün de olayla ilgili bilgi verdi. Bugün, şahısları araçlarını ambulans yerine park etmemeleri konusunda uyarmasıyla birlikte saldırıya uğradığını anlattı. Bugün, saldırının gerçekleştiği sırada, yakında bulunan polis memurunun da olaya hiçbir şekilde müdahale etmemesinden dolayı üzüntülü olduğunu söyledi.

Basın açıklamasında hazır bu İstanbul Sağlık Müdürlüğü Disiplin ve Hukuk Şube Müdürü Avukat Ülker Kuğu da bundan önce mağdur olan sağlık çalışanlarının yanında vekil sıfatı ile yer alamadıklarını ancak Sağlık Bakanlığı'nın yasada yaptığı değişiklikle personele yapılacak olan hukuki yardımın da şekillendiğini kaydetti. Kuğu, bundan böyle sağlık çalışanı olan mağdurun talebi halinde, Sağlık Bakanlığı avukatlarının da vekil olarak mağdurun yanında yer alabileceklerini belirtti.

Basın açıklamasının ardından Dr. İsa Bugün ve beraberindekiler ile saldırının meydana geldiği geldiği 112 istasyonunda incelemelerde bulunan Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu daha sonra hastaneden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber