Bilge: Bizi çok üzdüler, basın abarttı

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde eğitim gören Şeyma Bilge, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda kazandığı derecenin, arkadaşı aracılığı ile kendisine gönderilmesinin basın yayın organlarının abarttığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Domaniç'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ilçe genelinde liseler arası 'Gençlik Koşusu'na katılan İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Şeyma Bilge, yaptığı açıklamada, herhangi bir basın yayın organına demeç vermediğini belirtti.

"OLAYI BÜYÜTMÜŞLER"

Bilge, ödülünün, arkadaşı aracılığı ile kendisine ulaştığını, daha sonra Kaymakam Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Yakup Yardımcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ali Kardeş'in evlerine geldiğini ifade etti. Bilge, şunları kaydetti:

"19 Mayıs'ta düzenlenen koşulara ben de katıldım ve 3. oldum. Başörtümden dolayı sıkıntı olur diye ödülümü öğrenci arkadaşımla gönderdiler. Daha sonra Kaymakam Bey ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ali Bey geldi. Daha sonra da ödülüm okulumda verildi ve aramızdaki sorun çözüldü. Biz sadece kaymakam beyle görüştük. Ne gazeteci ne de televizyoncularla görüşmedik. Küçücük bir şeyi abartmışlar. Yazılanlar da zaten yalandır. Milli eğitim müdürümüz de buraya geldi ve üzgündü. Bu yalanlar ve abartmalar bizi çok üzdü. Bizi müdürümüze karşı mahcup düşürdüler. Küçücük bir olayı büyütmüşler."

"ÖZÜR DİLERİM"

Domaniç İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ali Kardeş de hatalı bir karar alındığını ve konunun telafisi için büyük gayretler gösterildiğini ifade etti. Kardeş, şunları söyledi:

"19 Mayıs'ta büyük bir talihsizlik yaşandı. Bu, bizi çok üzdü. Hatalı bir karar. Bu kararı telafi etmek için büyük gayretler gösterdik. Hem öğrenci hem de velimize karşı bu hatanın telafi edildiği kanaatindeyim. İlçe kaymakamı, belediye başkanı bu konuda gönülleri almak için gerekli görüşmeleri yaptılar. Sıkıntı, 19 Mayıs'tan önce, liseler arası öğrencilerin koşu yarışmasında İmam Hatip Lisesi'nde dereceye giren bir öğrenci dereceye girdi. Bayram programında bu ödüllerin verilmesi planlanmıştır. Ödül verilirken, okul mudürü İmam Hatip Lisesi'nden dereceye giren bir kız öğrencinin başörtüsünden bir sıkıntı olur mu diye sorduğunda, geçmişin bize vermiş olduğu psikolojik sıkıntıdan dolayı bir anda sıkıntı olabilir diye cevap verdim. Okul müdürü, derece alan öğrencimizin arkadaşı olan bir kızla gönderdi ve ödül verilmiş oldu. Biz bayramdan onra öğrencimizin üzüntüsünü gördük, olayın üzerine gittik ve olayın kasıtlı olmadığını, ani verilen bir yanlış karar olduğunu söyledik ve gönüllerini aldık. Aile bunu çok normal karşıladı. Kaymakam Bey, pazartesi günü okul öğrencileri içerisinde ödülünün verileceğini söyleyerek gönlü alındı. Pazartesi günü belediye başkanı, kaymakam bey ve ben ailenin evine gittik. Ödül töreni tarzında düzenlenen bir programda ödülü tekrar teslim edildi. Olmasaydı iyi olurdu ama çok üzüntüsünü yaşadık. Bu anlamda öğrencimden, ailesinden ve yapılan hatadan dolayı özür dilerim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber