Reis: Vizelerle zaman kaybetmek ihracatçımız açısından büyük bir sıkıntı

Hükümetin ihracatçı işadamlarına yeşil pasaport verilmesi için çalışma yapmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, iş dünyası olarak uygulamayı çok güzel bulduklarını ve destek verdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin küresel ekonomi olmasında ihracat yapan işadamlarının büyük rolü olduğunu söyleyen KASİF Başkanı Osman Reis, "Türkiye'nin ekonomik anlamda küresel bir güç haline gelmesinde elinde valiziyle dünyaya ürün satmak için mücadele eden ihracatçımızın payı yüksektir. Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleşmesi için ihracatçımızın daha rahat ve sorunsuz seyahat etmesi gerekiyor. İşadamlarımız ülkeden ülkeye mal satmak için seyahat ediyorlar. Öyle anlar oluyor ki, seyahatten dönen ihracatçı evine dahi uğramadan başka bir ülkeye gitmek zorunda kalıyor. Her ülke için alınacak vizelerle zaman kaybetmek ihracatçımız açısından büyük bir sıkıntı oluşturuyor. İhracatçıya verilecek olan yeşil pasaport sayesinde zorluklarla karşılaşmadan, vize sıkıntısı yaşamadan ihracatçımız ülke ülke dolaşıp rahat rahat seyahat edecektir." dedi.

Türkiye'de hayatı boyunca hiç yurt dışına çıkmayan kişilere yeşil pasaport alma hakkı verildiğini kaydeden Reis, ama nerdeyse bir ayının yarısını yurt dışında ihracat yapmak için geçiren işadamlarının bu haktan mahrum edildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber