KCK, sanatçılar için belediyeden aldığı parayı örgüte aktarmış

Terör örgütü KCK'nın, sanatçı ve konserler için belediyelerden aldığı yüklü miktarda parayı örgütsel faaliyetlerde kullandığı ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KCK'nın Van'da düzenlediği bir konser için Van Belediyesi'nden 50 bin TL aldığı, 6 bin 250 TL'sini sanatçılara verdiği, gerisini ise örgütsel faaliyetlerde kullandığı belirlendi.

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunan KCK ana davasının 48'inci duruşması Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. Tutuklu 45 sanığın katıldığı duruşmanın öğlenden sonraki bölümünde sanıklarla ilgili dosyadaki delillerin okunmasına devam edildi. Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, müdafi avukatlarının reddi hâkim talebinin reddine karar verildiğini açıkladı.

Mahkeme, sanık Tuncay Korkmaz'ın suçlandığı olaylarla ilgili dosyadaki delilleri okudu. Başkan Yılmaz, sanığın KCK'nın bilim ve aydınlanma komitesinde görev aldığının iddia edildiğini belirtti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i sorgulayan KCK yöneticisi olarak birinin firari sanık Ümit Aydın'ın evinde geçen belgede ?Tuncay bu görevin sorumluluğunu almaya hazırım' şeklinde yazılı olduğunu belirten mahkeme, bunun sanığın KCK içindeki göreve kabul edildiğini gösterdiğini kaydetti. Mahkeme Başkanı Yılmaz, ?Sanık Aydın'ın belgelerinde, KCK Türkiye Meclisi üyeleri arasında sanık Tuncay Korkmaz'ın doğal üyeler arasında gösterildiği belirtiliyor. Bu belge sanığın KCK kültür komitesinin de üyesi olduğunu göstermektedir.? dedi.

KCK MAHKEMESİNDE KENDİNİ SAVUNMUŞ: TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞINI HOBİ OLARAK YAPIYORUM

Duruşmada okunan ortam dinleme kayıtları ile ele geçirilen belgelerde sanık Tuncay Korkmaz'ın terör örgütü KCK'nın yargı birimi tarafından yargılandığı belirtiliyor. KCK Türkiye sözcülerinin, KCK yöneticilerinden Zübeyir Aydar'a verdiği raporda sanığın 'Tarihi eser kaçakçılığı ve hayvan ticareti' yaptığı gerekçesiyle ifadesi alınmış. Sanık Korkmaz, sözde KCK Türkiye Meclisi yöneticilerin sanık Ümit Aydın ve diğer yöneticilerine verdiği savunmasında şu ifadeleri kullanmış: ?Bu bir suç değil, özel bir ilgidir. Bu bir hobidir ve kimseden saklamadım. Elimde eski bir Kur'an vardı. Bunu satarak kurumun bütün borçlarını kapatabiliriz diye konuştuk. Sonra gülüştük. Bu benim kaçakçılık yaptığım anlamına gelmiyor. Havyan ticareti yaptığımı söylüyorlar, bu çok komik bir ifadedir.?

ÖCALAN'IN NOTLARI KCK AKADEMİLERİNDE DERS OLMUŞ

Duruşmada sanığın KCK'nın ideolojik alan merkezinde de görev yaptığı belirtilerek, sanığın örgüte sunduğu raporlarda eğitimlerin nasıl olması gerektiğini anlattığı ifade edildi. Sanığın KCK'ya sunduğu raporda, eğitimlerin bölgesel ve yerel düzeyde daha sonra PKK'nın eyalet sistemi olan Botan ve Amed'de yapılması gerektiği belirtiliyor.

Mahkeme başkanı Yılmaz, sanığın belgelerde, eğitimlerde Öcalan'ın savunmalarının okunması gerektiğini belirttiğini kaydetti. Sanığın, 'Önderlik savunmalarına karşı bir ilgisizlik var. Yeni savunmaların eğitim açısından nasıl olması gerektiğini düşünüyorum. Seçimlerden hemen sonra DTP meclisinden başlayarak il ve ilçelere kadar devam etmeli.' şeklinde örgüte rapor verdiği belirtildi. Mahkeme, verdiği aranın ardından duruşmayı ileri bir tarihi erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber