Köşk önünde başörtüsü eylemi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2005 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başörtüsü yasağını protesto etmek isteyen "Abdi İpekçi Başörtüsüne Özgürlük Grubu" üyeleri, Çankaya Köşkü'ne kadar yürüyerek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan ve kendilerini "Abdi İpekçi Başörtüsüne Özgürlük Grubu" olarak nitelendiren bir grup başörtülü genç kız, yaklaşık 5 kilometre yürüyerek Atatürk Bulvarı, Çankaya Caddesi ve Ziya-ül Rahman Caddesi güzergahını izleyerek Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün 5 No'lu kapısına ulaştı. Yürüyüş sırasında Başbakanlık Konutu'ndan ayrılmakta olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuyla karşılayan eylemciler, ellerindeki dilekçeleri konvoya doğru gösterdi. Burada emniyet güçleri başörtülü kızların giriş kapısına yaklaşmalarına izin vermedi. Grup adına Yasemin Çiçek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e hitaben yazılan mektubu okudu. Çiçek'in okuduğu mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, bu ülkede yaşayan kadınların yüzde 60'ı başörtülüdür. Siz sadece başı açıkların Cumhurbaşkanı değilsiniz. Burada bütün halkın-cumhurun başkanlığını yapıyorsunuz. İnsanların başı açık ve başı kapalı diye ayrılmasını kabul etmiyoruz. 'Kamusal alan' tartışması çıkararak bu anlamsız inadın sokaklara yayılması mı isteniyor. Bu ülke halkının yüzde 99'u Müslüman ve inandıkları gibi yaşamak istiyorlar. Bırakınız da Kur'an-ı Kerim'i açıp okuyan Müslümanlar dilediği gibi örtünsün. Sayın Cumhurbaşkanı, siz hukukçu kimliğine sahipsiniz. Anayasa gereği hani kimse dininden dolayı kınanmazdı? Hani herkes dininin gereğini yapmakta özgürdü? Neden siz Cumhurbaşkanı yetkilerinizi kullanarak din ve vicdan özgürlüğü üzerinde engel teşkil ediyorsunuz. Sizi adil olmaya davet ediyoruz. Eğer başörtüsünün Allah'ın emri olduğundan şüpheniz varsa Nur Suresi 31. Ayeti ve Ahzap Suresi 59. Ayeti okuyunuz. Size çağrıda bulunuyoruz. Mağdur ve mazlum edilen kadınlardan gelen sese kulak veriniz. Din ve vicdan özgürlüğünün önünde durmaktan vazgeçiniz. Eğer içinize sindiremiyorsanız istifa ediniz."

Yapılan açıklamanın ardından Yasemin Çiçek ve Gözde Kaya isimli temsilciler, beraberlerinde getirdikleri 25 bin imzayı vermek için köşkün 5 No'lu kapısına alındı. Bu sırada Yasemin Çiçek bir Kur'an-ı Kerim çıkararak "Biz bu Kur'an-ı Kerim'i hediye ediyoruz. Umarım halkını duyar ve iştirak eder, okuyarak bize katılır" dedi. Temsilciler Köşk girişinden içeri alınmayarak dilekçeleri ve Kur'an-ı Kerim görevliler tarafından girişte teslim alındı. Çıkışta bir açıklama yapan Çiçek, kamusal alanı "komik" ve "saçma" olarak nitelendirerek, "2 adım ileriye attırmadılar" dedi. Çiçek, tepkisini "Ülkeyi bölmek isteyenler kendileri" diyerek sürdürürken bu başvurudan da sonuç alamazlarsa, başvuracakları yeri bildiklerini söyledi. Grup olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber