Akdağ: Taşeron uygulaması ile istihdamı arttırdık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Genel Kurulunda konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ taşeron uygulamasına değindi.

Devlet hastanelerinde hizmet alım yöntemiyle işçiler çalıştırdıklarını belirten Akdağ "Aslında bu, kamuda istihdamı büyük ölçüde artırmamıza vesile olan bir yöntem olmuştur. Sağlık Bakanlığında ben göreve geldiğim zaman 17 bin civarında bu şekilde çalışan işçi vardı ve hastanelerimizde bugün bu işçilerimizin yaptığı hizmetleri büyük ölçüde yapamadığımız da bir şartlarımız vardı yani eksik kalan hizmetler çoktu. Bugün 120 bini bulan vatandaşımız, kardeşimiz bu şekilde bir iş sahibi oldu." dedi.

Taşeron firmalarda çalışan işçilerin haklarının korunması için bazı tedbirler aldıklarını belirten Akdağ, tedbirleri şu şekilde açıkladı:

"Sağlık Bakanlığında bir firma işçilerin sigortasını yatırmadan biz onlara ödeme yapmıyoruz ya da işçilere ödenecek parayı doğrudan bankaya koyuyoruz ve işçiler bankadan paralarını alıyorlar. Bu hususta sözleşmeli usulde ya da hizmet alımı usulüyle çalışan işçilerimizin durumlarının daha da iyileştirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız da çalışmalar yürütmektedir. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber