Tebriz'e uçak seferleri 15 Haziran'da başlıyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Erzurum bağlantılı Tebriz uçak seferlerinin 15 Haziran'da başladığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MÜSİAD Erzurum Şubesi'nin ?Tebriz- Bakü- Tiflis' uçak seferlerinin başlatılması yönündeki çabaları sonuç verdi. Şube Başkanı Güvenli, Erzurum bağlantılı Tebriz uçak seferlerinin 15 Haziran'da başlayacağını belirtti. Tebriz, Bakü ve Tiflis'e Erzurum'dan uçak seferleri düzenlenmesi hususunu geçtiğimiz yıl gündeme taşıdıklarını ve bu kapsamda Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil'i Erzurum'da ağırladıklarını hatırlatan Güvenli, "Tebriz, artık Erzurum'un kanatlarının altında olacak." diye konuştu.

Tebriz uçak seferlerinin başlatılmasının, Erzurum'dan dünyaya güçlü kapıların açılmasına imkan sağlayacağını vurgulayan Güvenli, böylece Erzurum'un sadece ticari alanda değil, turizm, eğitim, sağlık ve spor alanlarında da hareketliliklerin yaşandığı bir şehir haline geleceğini kaydetti. Uçak seferleriyle ilgili olarak alınan sonucun memnuniyet verici olduğunun altını çizen Güvenli, "Erzurum'dan Tebriz'e uçak seferleri başlatılmasıyla birlikte çok önemli bir sıçramayı daha gerçekleştirmiş olacağız. Uzun yıllardan beri Erzurum'un komşu ülkelerle sınır ticareti yapması yönündeki gerekliliği dile getiriyoruz. Tebriz'e uçak seferleri başlatılacak olmasının, Erzurum'da sınır ticareti başta olmak üzere, turizm, eğitim ve sağlık alanlarında da büyük faydalar doğuracağına inanıyoruz. Tebriz'le yapacağımız sıçramanın, ilerleyen dönemlerde Bakü, Tiflis, Mekke, Medine ve Cidde'yle devam etmesini bekliyoruz." diye konuştu.Güvenli, uçak seferlerinin şimdilik haftada iki kez yapılacağının altını çizerek, sefer sayısının ilerleyen dönemlerde artırılmasının gündeme gelebileceğini dile getirdi.

Uçak seferlerinin başlatılması sürecine Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın katkısının çok büyük olduğuna vurgu yapan Güvenli, Erzurum noktasındaki hassasiyetinden dolayı Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil'e de teşekkür etti. Güvenli ayrıca, Kotil'in seferlerin başlatılması noktasındaki tüm teknik altyapıyı bizzat kendisinin oluşturduğunu da vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber