Veto'lu Anayasa değişikliğinin ilk tur görüşmeleri tamamlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2005 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği Anayasa değişiklik yasasının 2. maddesi 397 oyla kabul edildi. Genel Kurul'daki görüşmeler tamamlanırken, muhtemelen gelecek hafta Salı günü 2. oylaması yapılacak. Yasada herhangi bir değişiklik yapılmadı.

CHP'nin de destek verdiği yasaya göre, radyo ve televizyonların faaliyetlerini düzenlemek ve denetlemek amacıyla kurulan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 9 üyeden oluşacak. Üyeler, siyasi parti gruplarının milletvekili sayısına göre belirlenecek. Üye sayısının iki katı olarak gösterilecek adaylar arasından; her siyasi parti grubuna düşen üye sayısı esas olmak suretiyle, TBMM Genel Kurulu'nca seçilecek. RTÜK'ün kuruluş, görev ve yetkileri, üyelerin nitelikleri, seçim usulleri ve görev süreleri kanunla düzenlenecek.

Yasanın geneli üzerindeki görüşmelerin ve oylamaların ardından 2 oylandı. Yapılan gizli oylamaya 420 milletvekili katılırken, 397 milletvekili 'Kabul', 20 milletvekili 'Ret', 3 milletvekili 'Boş' oy kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber