Turistler köy turuna çıkarak köylülerle kahvehanede sohbet ediyor

Alman ve Belçikalı turistler, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Tilkiler köyünde köy hayatı ve kahvehane kültürü hakkında bilgi alıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kangal Turizm seyahat acentesinin sahibi Mehmet Elbudak, Antalya'ya getirdikleri Alman ve Belçikalı turistleri Tilkiler köyüne getirdiklerini söyledi. Alman ve Belçikalı turistlerin köy turunu sevdiğini belirten Elbudak, geçen yıl 10 bin Alman ve Belçikalı turiste Manavgat'ın dışında Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerine bağlı 5 köyde köy turu yaptırdıklarını dile getirdi. Alman ve Belçikalı turistleri, köy kahvehanesinde köylülerle buluşturarak sohbet ettirdiklerini anlatan Mehmet Elbudak, yabancı konuklara kahvehanede çay, Türk kahvesi, kekik çayı, aday çayı, ayran, gözleme ve köy yumurtasından yapılmış omlet ikram ettiklerini ifade etti.

Elbudak, bu sene başta Tilkiler köyü olmak üzere Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçesinde 5 köy ile Ormana beldesinde 15 bin Alman, Belçika ve İsviçreli turisti köy turuna çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Elbudak, "Alman ve Belçikalı turistler köy turunda köylüler ile sohbet etmeyi çok seviyor. Tilkiler köyünün doğal güzelliği köy turu için çok uygun. Köy turlarında genelde köylüler turistlere Türk kahvesi, çay, yayın ayranı, peynirli gözleme ve süt ikram ediyor. Gönüllü ikramları turistler seviyor. Köy turlarının, Antalya bölgesinde alternatif turizmin yaygınlaşması için çok önemli olduğuna inanıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber