Emniyette 'Avcı' depreminin artçıları sürüyor

Haber Giriş : 16 Haziran 2005 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan alınan Hanefi Avcı'nın ardından bu kez de şube müdürü Özer Özmen görevden azlini istedi...

ENERJİ operasyonunda adı geçen Hanefi Avcı'nın süpriz şekilde görevden alınmasının ardından emniyetin en ?kilit' birimlerinden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nda sular durulmadı. Hanefi Avcı'nın ardından aynı ekipte yer alan ve ?Baba'lar operasyonunu gerçekleştiren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özer Özmen de KOM Dairesi'nden tayin edilmek için dilekçe verdi. Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Alaaddin Çakıcı ve Sedat Peker'in yanı sıra Sedat Şahin'e yönelik operasyonlarla gündeme gelen Özmen'in bu talebi, çalışanlar arasında sıkıntı yarattı. KOM Daire Başkanlığı'na getirilen Ahmet Pek'in ise, Özmen'i kararından vazgeçirmeye çalıştığı ifade edildi.

Aydıner de sıcak bakmıyor

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in de, organize suç örgütleri konusunda uzman olan Özer Özmen'in KOM'dan başka bir birime tayin edilmesine sıcak bakmadığı ifade edildi. Özmen, Hanefi Avcı'nın KOM Daire Başkanı olduktan sonra göreve getirdiği ilk şube müdürlerinden biri olmuştu. Uzun yıllar KOM Dairesi'nde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevinde bulunan Özmen, mafya babalarına dönük yaptığı operasyonlar ile gündeme gelmişti. Hanefi Avcı'nın görevden alınmasından sonra ilk olarak kamuoyunda ?Avcı' lakabı ile tanınan KOM Teknik-Takip Şube Müdürü Şentürk Demiral, dilekçe vererek tayin istemiş ve Genel Müdürlük Trafik Eğitim Daire Başkanlığı'na atanmıştı. Demiral'ın ayrılmasından kısa bir süre sonra devre arkadaşı olan Özer Özmen'in de KOM'daki görevinden ayrılmak için dilekçe vermesi yeni Başkan Ahmet Pek'i zor duruma soktu.

Ahmet Pek, devamı geleceği belirtilen tayinleri durdurmak için polis şefleri ile bir toplantı yaptı. Pek'in toplantıda, ?Ben sizlerle çalışmak istiyorum. Önüme tayin dilekçesi gelmesini istemiyorum' dediği bildirildi.

Başkan yardımcısı da gitti

Avcı'dan sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Talip Tuncer de operasyona uğradı. Tuncer'in, planlı operasyonlarda soruşturmaya konu olan bazı kişilerle ?bağlantısı' olduğu iddiasıyla görevden alındığı iddia ediliyor. Talip Tuncer de Genel Müdürlük Trafik Planlama Daire Başkanlığı'na tayin edilmişti. Talip Tuncer'den boşalan başkan yardımcılığı görevine önümüzdeki günlerde atama yapılması bekleniyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber