YAŞ mağdurları, 28 Şubat davasına müdahillik başvurusunda bulundu

Eskişehir'de Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden ilişkisi kesilen 15 personel, 28 Şubat postmodern darbesi davasına müdahillik başvurusunda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

28 Şubat postmodern darbesi sürecinde "disiplinsizlik ve sicil yolu" gerekçe gösterilip YAŞ kararı ile ordudan atılan 15 kişi, Eskişehir PTT Baş Müdürlüğü'nde toplandı. 22 Mart 2011 tarihinde çıkan 6191 sayılı kanun ile iadei itibarları sağlanarak bir kamu kurumuna yerleştirilen YAŞ mağdurları, 28 Şubat postmodern darbesi davasına bakan mahkemeye müdahillik başvurularını iletmesi için hazırladıkları vekâletnameleri, posta yoluyla Ankara'daki avukatları Yücel Bulut'a gönderdi.

YAŞ mağdurları, 28 Şubat sürecinde kendilerinin inançları nedeniyle "disiplinsizlik ve sicil yolu" gerekçe gösterilerek TSK'dan atılmalarını sağlayan, haklarında tutulan tutanak ve belgeleri de delil olması için 28 Şubat darbesine bakan mahkemeye bir dosya halinde gönderdi.

PTT önünde açıklama yapan Hüseyin Caner Akkurt, 28 Şubat postmodern darbe sürecinde Yüksek Askeri Şura kararıyla mağdur olduklarını ve bu nedenle 28 Şubat dava sürecine müdahil olduklarını söyledi. Bu bağlamda, hazırladıkları vekâletname ve o döneme ilişkin belgeleri suretiyle Ankara'daki avukatları Yücel Bulut'a gönderdiklerini anlatan Akkurt, "28 Şubat sürecinde burada bulunan arkadaşlar bir takım baskılara, zulümlere maruz kaldı. Her ne kadar geçtiğimiz yıl çıkan kanunla bir takım haklarımızı alsak da bir takım eksikliklerimiz mevcut. Buna rağmen Başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyoruz." dedi.

O dönemde inançları gereği büyük sıkıntılara maruz bırakıldıklarını anlatan Akkurt, bu hukuksuz uygulamaları yapanların yaptıklarının yanına kar kalmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Ancak o dönemde yapılan baskı ve zulümleri yapanların yanında kar kalmaması noktasında adaletin tecelli etmesi için bu 28 Şubat davası sürecine müdahil olmayı düşündük. Bu bağlamda da bir grup arkadaşla davaya müdahillik başvurusunda bulundu. Bu konu hakkında hakkımızı sonuna kadar arayacağız."

Grup, daha sonra postaneden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber