Özkan ve Önal, Yüce Divan'da yargılanıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2005 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davanın bugünkü duruşmasına, daha önce duruşmalardan vareste tutulan Özkan katılmadı, diğer sanık Önal ile avukatları bulundu. Duruşmanın sabahki bölümünde eski Devlet Bakanı Güneş Taner, tanık olarak dinlenildi.

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile eski Devlet Bakanı Recep Önal'ın "Türk Halk Bankası'ndan usulsüz kredi verildiği" iddiasıyla Yüce Divan'da yargılanmalarına devam ediliyor. Davanın bugünkü duruşmasına, daha önce duruşmalardan vareste tutulan Özkan katılmadı, diğer sanık Önal ile avukatları bulundu. Duruşmanın sabahki bölümünde eski Devlet Bakanı Güneş Taner, tanık olarak dinlenildi.

Halk Bankası ile ilgili Bankalar Yeminli Murakıplar Kurulu'nca hazırlanan ve bankada bazı usulsüzlükler yapıldığına ilişkin tespitler bulunan raporu doğrudan Bankalar Kanunu'nun verdiği yetkiye dayanarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettiğini anlatan Taner, "Özkan, bunu hoş karşılamadı. Ancak bu benim yetkimdeydi. Ben de bu yetkimi kullandım" dedi.

Güneş Taner, Özkan'a daha sonra gönderdiği bilgi notunda ise Ansen ile bankanın iki yönetim kurulu üyesinin nasıl görevden alınması gerektiğini içeren süreci anlattığını kaydetti. Taner, Özkan'a gönderdiği bilgi notunda her şeyi açıkça ortaya koyduğunu, yapılması gerekenler hakkında yol gösterdiğini, üçlü kararname ile gereğinin yapılması gerektiğini anlattığını ifade etti. Duruşmaya öğleden sonra tanıkların dinlenilmesi ile devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber