Hayat Ağacı Dergisi 18. sayısı ile okuyucuyla buluşuyor

Sivas Hizmet Vakfı tarafından çıkarılan Hayat Ağacı Dergisi'nin 18. sayısı çıktı. Şehir kültürü alanında yıllardır yayın yapan dergi, 18. sayısında birbirinden ilginç dosyalar ve fotoğraflarla okurlarının karşısına çıkıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas merkezli bir şehir kültürü dergisi olan Hayat Ağacı, dosya konularını yine ağırlıklı olarak Sivas'tan seçti. Bununla birlikte dosyaların doyurucu içeriği, göz alıcı tasarımı ve fotoğraflarının kalitesi bu sayıda da göze çarpıyor. Genel Yayın Yönetmeni Tekin Şener, bu sayıda 'Bu Toprağın Masal Babası Eflatun Cem Güney', 'Zamana ve Mekâna Açılan Kapılar', 'Sabri Koz ile Kitap Kokulu Bir Söyleşi', 'İğne ile Yazı Yazmak', 'Âşinâ Mekânlar', 'Kahvenin Yerel Kültür Atlası', 'Sivas'ta Dışarıda Yemek', 'Yeni Hayat Umudundaki Köy Çoban Durağı' gibi dosyaların yer aldığını belirtti.

Şener, "Hayat Ağacı, bundan önceki on yedi sayısında olduğu gibi 18. sayısında da şehrin hafızasını tazelemeye yönelik çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Bu sayıda yaklaşık 200 fotoğraf yayınlanıyor. Bunlardan otuz adedi gün yüzü görmemiş siyah beyaz, kalanı ise son zamanlarda çekilen renkli fotoğraflardan oluşuyor. Bu fotoğraflar, özenle hazırlanan metinleri ve özgün sayfa tasarımlarını tamamlıyor. 18. sayının kapağında, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Sivas'ta sergilenen 'Harem' balesinden hareketle 'Sivas'ta Baleye İlk Adım: Harem' manşetinin yer aldığı kapak açıldığında, her biri özenle hazırlanmış 112 sayfa yeralıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber