Ayvalık'ta kimsesiz çocuklar artık yalnız değil

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde çok kısa bir süre önce kurulan Ayvalık Kimsesiz ve Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği kurucu üyeleri, önceki gün belediyeye ait Boğaziçi Otel'de düzenlenen tanıtım kokteylinde bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in de katıldığı kokteylde, Ayvalık Belediye Bandosu unutulmaz bir konser verirken, ilçenin tanımış yardım sever simalarından oluşan dernek kurucuları güven verdi. SHÇEK'e bağlı Alibey Çocuk Yuvası'nın eski müdürü Dilek Demiryumruk'un öncülüğünde kurulan Ayvalık Kimsesiz ve Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği'nin kurucuları arasında; Ayvalık Belediyesi'nin eski Halkla İlişkiler Müdürü Gökay Bacan, Ayvalık Kaymakamlığı Dernekler Masası Sorumlusu İlhan Gündoğan, Ayvalık Nüfus Müdürü Meral Çıkmaz, Avukat Songül Afacan, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarından Neşe Zengin, Öğretmen Tülin Özden, Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Çiğdem Çermikli ve Ayvalık Belediyesi Halkla İlişkiler Müdiresi Selen Köselecioğlu'nun bulunduğu öğrenildi. 28 Mayıs'ta ilk olağan genel kurulunu yapacağı öğrenilen derneğin Ayvalık Belediyesi'ne ait Boğaziçi Otel'de yapılan tanıtım kokteylinde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, ilçedeki korunmaya muhtaç ve kimsesiz çocuklar için belediyenin tüm imkanlarıyla katkı vermeye hazır olduğunun altını çizdi.

"KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLARI SEVGİMİZLE SARMALAMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK"

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen tanıtım kokteylinde konuşan Ayvalık Kimsesiz ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği'nin Kurucu Başkanı Dilek Demiryumruk, ilçede yaşayan gönüllü bir gurup arkadaşın yüreğinin sesine kulak verip, din, dil, ırk, mezhep gözetmeksizin insana olan sevgilerinden esinlenerek söz konusu derneği kurduklarının altını çizdi. Daha önce sadece Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki Alibey Çocuk Yuvası için çalışmalar sürdüren bir derneğin faaliyet gösterdiğini anlatan Demiryumruk, "Ancak devlet güvencesi altındaki çocuklarımızın dışında ilçe genelindeki korunmaya muhtaç, kimsesiz ve yoksul çocuklara ulaşabilmeyi amaçladık. Onlara da yüreğimizi açmak, yardım elimizi uzatmak, şefkat ve sevgimizle onları da sarmalamak için bir araya geldik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber