Doç. Dr. Kaygusuz: Aile şirketlerinin diğer kuşaklara taşınmasında sorun çıkıyor

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Kaygusuz, aile şirketlerinin diğer kuşaklara taşınırken sorunlar yaşandığını söyledi. Doç. Dr. Kaygusuz, aile yapısının şirketlere olumsuz yansımasını engellemek için üç ayda bir mali analiz yaptırılmasını tavsiye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gemlik Sanayici ve İşadamları Derneği (GEMSİAD) üyelerine yönelik olarak 'Aile Şirketlerinde Kurumsal Yönetim' adlı seminer düzenlendi. GEMSİAD konferans salonundaki seminerde üyelere sağlam şirket yapısına sahip olmaları için yapmaları gerekenler konusunda bilgi verildi.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Kaygusuz, seminerde, aile şirketlerinin genel olarak yaşadığı sorunlar ve kurumsal yönetime geçmede öneli olan ilkeleri anlattı.

Şirket sahiplerinin 3 ayda bir mali analiz yaptırması gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Kaygusuz, ülke genelindeki aile şirketlerinin diğer kuşaklara taşınırken sorunlar yaşandığına dikkat çekti. Kaygusuz, aile yapısının şirketlere olumsuz etkilerini engellemek için şirkette çok iyi bir yapılanmanın olmasını gerektiğine işaret etti. Kaygusuz, şirket sahiplerinin 3 ayda bir mali analizler yaptırarak personel ve aile bireylerinin şirket içi hareketlerinin gözlendiği düşüncesine sahip olacaklarını vurguladı.

Kurumsal çalışmaların şirkette zaman ve para kaygısı anlamına gelmeyeceğini söyleyen Kaygusuz, bu çalışmalar sonunda şirketin otomatik bir iç denetçiye sahip olacağını, böylece dış denetçiye ihtiyaç duymadan işlerin sorunsuz şekilde yürüyeceğini belirtti.

Yeni TTK'dan da bahseden Kaygusuz, kanundaki değişikliklerle şirketlerin kurumsallaşma yolunda mecburi adımlar atacağını, kanunları tam anlamıyla uygulayacak şirketlerin devletin herhangi bir kurumuna hesap verirken her zaman rahat olacağını anlattı.

Dernek üyelerinden mali müşavir Yaşar Nalbant ise yeni TTK'da sıkıntılar olduğunu, şahıs şirketi ile limited şirketler arasında problemlerin olacağını kaydetti. Nalban, şirketin cirosu ile denetimin doğru orantılı olması gerektiğini dile getirdi.

Seminer, dernek üyesi Aslan Özaydın'ın Kaygusuz'a plaket vermesiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber