Öğrenciler LYS provasında terledi

Bursa Orhangazi Üniversitesi'nin Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)'ye hazırlanan başarılı öğrenciler için düzenlediği 'Bursa'nın En'leri Yarışıyor' adlı sınav tamamlandı. Öğrenciler LYS öncesi prova niteliği taşıyan sınavda terledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu ve Fen liselerinden 10'ar başarılı öğrencinin davet edildiği sınav LYS'yi aratmadı. Sabah saatlerinde sınavın ilk seansında matematik ve geometri sorularını çözen öğrenciler, öğleden sonra ise fizik, kimya ve biyoloji soruları için ter döktü.

Kendileri için hazırlanan ikramla rahatlamaya çalışan öğrenciler, derecelerin açıklanacağı zamanı heyecanla bekledi. Kısa bir süre sonra açıklanan kesin sonuçlardan sonra Ali Osman Sönmez Fen Lisesi'nden Emine Büşra Ata birinci, Özel Nilüfer Fen Lisesi'nden Mustafa Selimoğlu ikinci, Özel Asiye Coşkun Fen Lisesi'nden Abdurrahman Türkmen ise üçüncü oldu.

Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, öğrencilere üniversite hayatlarında başarı diledi. Prof. Dr. İleri, dereceye girenlere hediyelerini takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber