İnönü Üniversitesi'nde Türkçe şöleni

İnönü Üniversitesi Dil Eğitimi ve Araştırma Merkezi (İNÜDEM)'nin Yabancı Uyruklulara Türkçe Öğretimi Hazırlık Sınıfı tarafından 'Türk Dili Dünya Dili-2' etkinliği yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Hoca Ahmet Yesevi salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, ?Nerelisiniz diye sorduğumuzda kendilerini Malatyalı olarak tanıtan ancak her biri ayrı ülkelerden gelerek aramıza katılan yabancı uyruklu öğrencilerimizin sayıları her geçen gün artmaktadır. Farklı gelenek, görenek ve kültürleriyle üniversitemize renk katan bu öğrencilerimizin, üstün performans sağlayarak Türkiye Türkçesini öğrenmeleri ayrı bir mutluluk kaynağımız olmaktadır. Gittikleri ülkelerde hem ülkemiz, ilimiz hem de üniversitemizin tanıtımına da katkıda bulunacaklarına inandığım bu güzel öğrencilerimize başarılar diliyorum.? dedi.

İnönü Üniversitesi Dil Eğitimi ve Araştırma Merkezi (İNÜDEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlhan Erdem ise şunları söyledi: ?2010-2011 eğitim-öğretim yılında İnönü Üniversitesine 44 yabancı uyruklu öğrenci kayıt yaptırmıştır. Bunlardan 11'i Türkçe hazırlık almıştır. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ise kayıt yaptırmaya hak kazanan 111 yabancı uyruklu öğrenci vardır. Öğrencilerin 91'i Türkçe Seviye Tespit Sınavı'nı kazanmışlardır. Her yıl, üniversitemize farklı ülkelerden gelen birçok öğrenciye ev sahipliği yapan İNÜDEM, Türkçenin ve Türk kültürünün en iyi şekilde yansıtılmasını sağlamaktadır.?

Konuşmaların ardından etkinlik, yabancı uyruklu öğrenciler tarafından okunan şiir, fıkra ve müzik ve halkoyunu gösterileriyle devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber