MAKİAD Türmenistanlı işadamlarını ağırlıyor

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD)'nin davetlisi olarak Malatya'ya gelen Türkmenistanlı iş adamları, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAKİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Türkmen iş adamlarının Malatya 2. OSB'deki incelemelerinin ardından bir fabrikada toplantı düzenlendi. MAKİAD Genel Sekreteri Şaban Bol, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkmenistan'dan gelen iş adamlarına Malatya'yı gezdirdiklerini belirtti.

Türkmenistan'da yeni yeni filizlenmeye başlayan girişimcilerin dünyaya açıldığını ifade eden Bol, Türkiye'nin, Türkmenistan'daki iş adamlarına büyük destek olduğunu vurgulayarak, bu çerçevede Malatya ile Türkmenistan arasında ticari köprüler kurmayı amaçladıklarını kaydetti.

Türkmenistan İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Azad Çarıyev de Malatya gezisinin çok faydalı olduğunu kaydetti. Malatyalıların kendilerini çok sıcak karşıladığını belirten Çarıyev, ''Elimiz ve gönlümüz dolu dolu dönüyoruz. İçimiz duygu dolu. Şimdi bunları ifade etmek çok zor.'' dedi.

Çarıyev, Türkmenistan'da yapılan hizmetler adına Anadolu insanına teşekkür ettiklerini ifade ederek, ticari ilişkiler ve ziyaretlerin bundan sonra da süreceğini belirtti.

Genç MAKİAD Başkan Yardımcısı Alp Utku Yiğitvar da Malatya'ya gelen Türkmen iş adamlarının çoğunun, Orta Asya'da Türk cumhuriyetlerindeki Türk okullarında eğitim aldıktan sonra iş hayatına atılan girişimciler olduğunu ifade etti.

Türkmenistanlı iş adamları, Alp Utku Yiğitvar, MAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Suat Canbazoğlu ve Melita Çerez Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehteroğlu'na yerel kıyafetlerini giydirdi.

Kıyafet giydirme merasiminin bir davet olduğunu belirten Türkmen iş adamları, MAKİAD üyelerini en kısa zamanda ülkelerine beklediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber