Yoksullukla mücadelede önemli mesafe aldık

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yoksullukla mücadelede Türkiye'nin çok önemli mesafe aldığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı (ICPD) Eylem Programının Uygulanmasına İlişkin 2012 Uluslararası Parlamenterler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Dünya ölçeğinde yeni bir kalkınma modeline, yeni bir kalkınma anlayışına ihtiyacımız var. Uzun zamandır tartıştığımız daha farklı bir gelişme, daha farklı bir kalkınma anlayışı. Bunu değişik boyutlarıyla, unsurlarıyla tartışıyoruz ve burada mesafe almaya gayret ediyoruz'' dedi.

Türkiye son 10 yılda daha adil bir toplum haline geldi

Yılmaz, kalkınma kavramını doğru algılayıp, doğru tanıma kavuşturabilmeleri halinde birçok soruna çok daha sağlıklı yaklaşabileceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

''Türkiye sadece ekonomik olarak büyümedi. Son 10 yılda çok daha adil bir toplum haline geldi. Kadınların, gençlerin ekonomik ve sosyal hayata katılımı konusunda çok önemli mesafeler aldı. Çevresel süreci AB ile birlikte önemli adımlar attı, ilerlemeler sağladı. Demokrasi ve insan hakları alanında Türkiye inanılmaz reformlar gerçekleştirdi. Bugün Türkiye çok daha ileri bir demokrasi haline gelmiş bir durumda ve çok daha ilerisini hedefleyen bir konumda.''

Yoksullukla mücadelede önemli mesafe aldık

Yılmaz, yoksullukla mücadelede de Türkiye'nin çok önemli mesafe aldığına işaret ederek, "Kişi başına bir dolar geliri olan insan sayısı 2006 yılı itibariyle sıfırlandı. Günlük geliri 2,15 doların altında olan nüfus hükümet işbaşına geldiğinde yüzde 3-4'ler civarında iken bugün bu rakam binde 2'ye geriledi. Yine 4,30 doların altında olan gelire sahip nüfusa bakıldığında 2002'de bu rakam yüzde 30 iken, son dönemde yüzde 3,7'lere kadar geriledi. Hükümet olarak hedefimiz bunu da sıfırlamak ve mutlak yoksulluğu sorun olmaktan çıkarıp, göreli yoksulluğa yoğunlaşmak. Türkiye bu aşamaya da hızla yaklaşıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber