Çetinkaya: Yeni Hal Yasası'ndaki adaletsizliğin düzeltilmesini istiyoruz

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, hükümetin yeni Hal Yasası'nda yaptığı düzenlemeleri takdirle karşıladıklarını ancak üretici hallere sahip belediyelerin yasadan olumsuz etkileneceğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çetinkaya, "Hal Yasası'ndaki adaletsizliğin düzeltilmesini istiyoruz." dedi.

Hüsamettin Çetinkaya, İstanbul Yaş Sebze Meyve, Üretim Girdileri, Paketleme, Lojistik, Pazarlama Fuarı (Halser)'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Çetinkaya, yeni Hal Yasası'yla ilgili isteklerinin ve beklentilerinin olduğuna kaydetti. Çetinkaya, ?Kumluca Belediyesi olarak, Kumluca'da üretilen sebzelerin tüketiciye sağlıklı bir şekilde ulaşması için önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Yeni Hal Yasası'ndaki rüsum oranından üretici merkezin belediyesi olarak olumsuz etkilendik. Yasadaki yüzde 1'lik rüsumun yüzde 75'nin tüketici hallerine, yüzde 25'nin de Kumluca gibi üretici hallerine verilmesiyle ilgili olan adaletsizliğin düzeltilmesini istiyoruz.? dedi.

Çetinkaya'nın konuşması salonda bulunan diğer belediye başkanları ve üretici hal temsilcilerinden büyük alkış aldı.

Çetinkaya'nın eşliğinde Kumluca Belediyesi standına geçen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, burada Türkiye'nin ilk uluslararası ödüllü aşçısı Serkan Bozkurt tarafından hazırlanan domatesli dondurmanın tadına baktı.

Kumluca Belediyesi standından sonra Kumluca'nın sebze ve meyve ihracatçılarının stantlarını ziyaret eden Bakan Yazıcı, burada da Kumluca domatesini keserek yedi. Bakan Yazıcı, Kumluca domatesinin yüksek kalitede üretildiğini ve Avrupa standartlarında olduğunu ifade etti. Pek çok kişinin ziyaret ettiği Halser Fuarı'nda, Kumluca Belediyesi tarafından açılan standda Kumluca turizmi ve domatesi ziyaretçilere tanıtıldı.

KUMLUCA BELEDİYESİ'NE ÖZEL PLAKET

Fuarda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından fuar özel konuğu plaketi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber