Erdoğan: Bu konuyu istismar etmek isteyenler var

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kazakistan dönüşü Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapıyor. İşte Erdoğan'ın koruşmasının satırbaşları;

Başbakan Erdoğan Kazakistan ziyareti sonrası gazetcilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Uludere olayı sonrası partisinde yaşanan tartışmalarla ilgili bir soruya "Başından beri birşey söyledim. AK partinin genel başkanı Recpe Tayyip Erdoğan'dır. Yaptığı açıklamayı arkadaşlarıyla değerlendirerek yapar. Biz açıklamamızı yaptık. Neydi bu açkılama. Burada bir hatanın olmuş olabileceğini daha başta söyledik. Ama bu bölgenin terör bölgesi olduğunu da söyledik.

Kimsede kalkıp sınır boyu kaçakçılığı yapanların yatığı kaçakçılığı meşru gösterme gayreti içine giremez. Bu konularla ilgili olarak bizler yasanın belirlediği tazminatın çok çok ötesinde açılan hesaplara yatırdık. Başbakan yardımcım aileleri ziyaret etti. Eşlerimiz gittiler. Ziyaretleri yaptılar. Eğer insaniyse biz görevimizi yaptık. Biz terör örgütü veya uzantılar daha farklı beyan bekliyorsa kusuna bakmasınlar. İdari inceleme yapılıyor. Adli incelemeler devma ediyor. Yapacağımız herahingi birşey yok. Süreci takip ediyoruz, izliyoruz. Kimsenin dümen suyunda değiliz. Adaletin tecellisini bekilyoruz.

Yok şöyle özür dilensin böyle dilensin. Atılan adımlarla o özürlerin dilendiği açıktır. Zorla gündemde tutanlar terör örgütü ve uzantılarıdır. Samimi olmadığı ortadadır. İstismara dönüştürmenin gayreti içinde olanlar vardır. Kimsede medya da değil bu konuyu fazla istismar etmesin. Bizim şöyleyeceğimiz budur. Grubumdan da farklı bir açıklama gelmeycektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber