BDP'li Kaplan, hükümeti müzakereye çağırdı

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, son zamanlarda yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Kaplan, ''Müzakerelere yeniden başlamak için neyi bekliyorsunuz?'' dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kaplan, Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki patlama sebebiyle üzüntülerini ifade etti. Hasip Kaplan, "Her gün böylesi haberlerle uyanıyoruz ve maalesef bu çatışma süreci ülkenin her tarafında giderek artmaya devam ediyor. Böylesi bir durumda Meclis'in birinci ve acil gündemi bu sorunları konuşmak, bu sorunları çözmek olmalıdır." dedi.

10 aydır süren İmralı tecridi sebebiyle Adalet Bakanı'ndan randevu talepleri olduğunu belirten Kaplan, şöyle devam etti: "Sayın Adalet Bakanı bunlara da kapıyı kapattı. Ben Sayın Başbakan'a sormak istiyorum. İşte yaşadığımız olaylar ortada, işte bugün Kayseri'de yaşadığımız olay ortada. MİT Müsteşarı'nın gidip görüşmesi için siz daha neyi bekliyorsunuz? BDP ile müzakere etmek için siz daha neyi bekliyorsunuz?"

Kaplan, Uludere olayları ile ilgili sözleri sebebiyle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i istifaya davat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber