İlyas Bey Külliyesi törenle açıldı

Dünyada ve Türkiye'de gömleklik kumaş tasarımı ve üretiminin önde gelen markalarından Söktaş'ın restore ettirdiği İlyas Bey Külliyesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı törenle kapılarını ziyarete açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söktaş Yönetim Kurulu başkan vekilleri Muharrem Kayhan ve Hilmi Kayhan'ın ev sahipliğinde düzenlenen törende, Aydın'ın Didim ilçesine bağlı, birinci dereceden arkeolojik sit alanı Milet'te bulunan İlyas Bey Külliyesi'ni yakından görme fırsatı bulan misafirler eserin tarihi ve mimari özellikleri hakkında bilgi de aldılar.

Söktaş, 2006'da başladığı İlyas Bey Külliyesi restorasyonunu, kuruluşunun 40. yıldönümünde tamamladı. İlyas Bey Külliyesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı bir törenle kapılarını ziyarete açtı. Avrupa'nın kültürel mirasını korumayı misyon edinen Europa Nostra tarafından 'Koruma ve Kültürel Mirasın Değerlendirilmesi' kategorisinde ödüle layık görülen restorasyon, 2012'de bu kategoride Türkiye'den ödül alan tek proje oldu.

Yaklaşık yüzyıl önce Söktaş'ın yönetimindeki Kayhan ailesinin büyük dedesi Hacı Halil Paşa tarafından onarılan külliye, bu son restorasyon çalışmasının ardından müze olmayı bekliyor. Söktaş, restorasyon projesiyle paralel olarak, külliye üzerine akademik kaynak niteliği taşıyan monografik bir kitap da hazırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber