Suça itilen çocuklara polis umut oldu

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ?Umut Yıldızı Projesi', suça itilmiş çocuklara yeni bir imkân sundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayatlarının bir döneminde suça karışmış 46 çocuğa yönelik olarak açılan elektrik tesisatı ve kaynakçılık kursları sayesinde gençler topluma kazandırılacak. Yararlı bir sosyal sorumluluk projesi yaptıklarını belirten İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, ?Faaliyet içerisinde çocuklarımızın giderleri destekçi kuruluşlarımız tarafından sağlanıyor. Ayrıca, İŞKUR Müdürlüğümüzce çocuklarımıza her gün 20 TL harçlık veriliyor. Bu arada meslek eğitimleri de sürdürülüyor.? ifadelerini kullandı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile sürdürülen ?Umut Yıldızı' projesi, suça itilen çocukların hayatlarında yeni bir sayfa açmasına neden oldu. 16 ? 18 yaş grubu suça sürüklenme riski olan çocukların uyum, iletişim ve mesleki becerilerinin geliştirilmesini planlayan proje, çocukların istihdam edilmeleri ve sosyal rehabilitasyonlarının sağlanmasını da yardımcı olacak. Bu bağlamda, 46 çocuğun katılımı ile çocukların mutlu geleceği için Umut Yıldızı Projesi başlatıldı.

Proje kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nce tespit edilen 1994?1995-1996 doğumlu 169 çocuk ve aileleri ile görüşüldü. Aralarından 46 çocuk gönüllü olarak projeye dâhil edildi. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gönüllü olan çocuklar ve aileleri ile birlikte bir araya gelen Çocuk Şube Müdürlüğü, Baksan Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR görevlilerinin de katıldığı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı sonucunda İŞKUR tarafından istihdam imkânı en yüksek olduğu bildirilen, aynı zamanda çocuklar ve aileleriyle yapılan ön görüşmelerde de tercih edilen elektrik tesisatı ve kaynakçılık dallarına yönlendirildi.

Bu kapsamda 21 çocuk elektrik tesisatı ve 25 çocuk ise kaynakçılık eğitimine başladı. Baksan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde derslerine başlayan öğrenciler, kurs bitiminde uzman sertifikasına sahip olacak. Eskişehir Sanayi Odası ile işbirliği yapan Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin kurs bitimi iş sahibi olmaları için öğrencilere imkân sağlayacak.

Çalışan çocuklarla halı saha maçında bir araya gelen Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilerin kendi arasında yapacakları maçın başlama vuruşunu da yapan Emniyet Müdürü Kuru, risk altında bulunan çocuklarımızın meslek edindirme faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kuru, ?169 aile ile görüştük ve 46 çocuğumuzla faaliyete başladık. Faaliyet içerisinde çocuklarımızın giderleri yine destekçi kuruluşlarımız tarafından sağlanıyor. Ayrıca İŞKUR Müdürlüğümüzce çocuklarımıza her gün 20 TL harçlık veriliyor. Bu arada meslek eğitimleri de sürdürülüyor. Bunun yanında yararlı bir sosyal proje olduğunu düşünüyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber