'Kimse sabah kalkıp bu ülkede iktidar yapamayacak'

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 'Yerel Dinamikler' toplantısı için geldiği Çorum'da yarının 27 Mayıs günü olduğunu hatırlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dönem AK Parti'yi kapatmaya çalışanların olduğunu belirten Çağlayan, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da bir çok ayak oyunları ile Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olanların çeşitli entrikalar çevirdiğini belirtti. Çağlayan şöyle devam etti:

"1960 ihtilalinin üzerinden tam 52 yıl geçti. Ben o zaman 2,5 yaşındaydım ve benim amcam Demokrat Parti milletvekiliydi. Benim ailem varlıklı bir aileydi, ancak 60 ihtilali maalesef bir başbakanı ve ülkesine hizmet eden Bakanları bile astı. Milletin getirdiğine onlar kalktılar müdahale ettiler. Gece rüyalarında görüp ertesi gün ihtilal yaptılar. Birçok insanı bir çok aileyi sersefil ettiler. Arkasından 1980 ihtilali biraz önce ifade ettik. 28 Şubat, 27 Nisan Allah'a şükür artık onlar geride kaldı. Biz öyle bir yasa çıkarttık ve dedik ki artık birileri gece yatıp sabah kalkarak bu ülkede kimse iktidar yapamayacak. Yapanın da burnundan fitil fitil bu ülke getirecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber