İlköğretim öğrencileri, DSİ gölüne yavru sazan bıraktı

Amasya Şehzade Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Yavuz Selim Top İlköğretim Okulu öğrencileri, Suluova ilçesinde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nu gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler, ?Doğaya Bir Balıkta Sen Bırak' sloganı ile Suluova ilçesindeki DSİ ?Yedikır Barajı Park ve Rekreasyon Sahası'ndaki göle yavru Sazan bıraktı.

DSİ Yedikır Su Ürünleri tesislerinde üretilen yavru balık çalışmalarını inceleyen öğrenciler, DSİ ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliği ile Yedikır Su Ürünleri Tesisleri'nde üretilen Mersin Balığı ve Pullu Sazan Balığı üretim tekniklerini ve üretilen balıkların doğal ortama bırakıldıktan sonra izlenebilmesi için yapılan markalama işlemlerini yerinde gördü.

Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda yıllık 6 milyon yavru balık üretiminin gerçekleştirildiğini kaydeden DSİ Baş Mühendisi Ümit Çataloğlu, üretilen balıkların DSİ'nin inşa ettiği baraj ve göletlerde balık popülasyonunu geliştirilmesi amacıyla depolama tesislerine bırakıldığını söyledi.

Öğrenciler DSİ Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda üretilen 300 adet yavru Sazan Balığı'nı Yedikır Barajı Park ve Rekreasyon sahasında Belediye Başkanı Mahmut Boz ve DSİ yetkilileri eşliğinde suya bıraktılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber