ÖSS sınavından ilginç anlar...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2005 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖKHAN GÖK ADLI ÜNİVERSİTE ADAYI SINAVDA TER DÖKERKEN, TOPLAM 12 PERSONEL GÖREV YAPTI

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sakin bir şekilde geçerken, ilçede bulunan 550 kişilik Şükrü Mülazımoğlu İlköğretim Okulu'nda sadece 1 kişi sınava girdi. Gökhan Gök sınavda ter dökerken, toplam 12 personel görev yaptı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde 550 öğrencinin öğrenim gördüğü ve 20 öğretmenin görev yaptığı Şükrü Mülazımoğlu İlköğretim Okulu çok ilginç bir ÖSS'ye sahne oldu. Türkiye'de ilk kez bir okulda tek öğrenci sınava girdi. Çukurova Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan 26 yaşındaki

Gökhan Gök'ün 6. kez ÖSS'ye girdiği öğrenilirken, sınav süresince okulda 6 polis, 2 öğretmen, 2 gözetmen ve 2 hizmetli hazır bulundu. Sabah saat 09.30'da başlayan sınav için okula gelen Gök, karşısında kendisiyle birlikte sınava girecek onlarca öğrenci yerine 12 görevliyi görünce şaşırdı. Tek öğrenci olarak sınava girdiğini görünce önce şaşırdığını söyleyen Gök, "Kendimi şanslı olarak görüyorum. Yanımda bu kadar görevliyle birlikte kocaman bir okulda tek başına olmak ilginç bir deneyim oldu" dedi. Gökhan Gök, yabancı dil sınavını kazanarak Fizloloji okumayı istediğini söyledi

Öte yandan sınav süresince görev yapan iki hizmetliye 20'şer milyon, 2 gözetmene 70'er milyon ve 2 öğretmene ise 50'şer milyon lira iaşe çıkarıldığı öğrenildi.


SINAVDA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPMAK İSTEYEN GRUBA VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) yapıldığı sıralarda, İstanbul Üniversitesi önünde açıklama yapmak isteyen İstanbul Demokratik Lise Birliği (İDLB) üyesi bir gruba, veliler tepki gösterdi.

Üniversite önünde toplanan İDLB üyesi yaklaşık 20 kişilik grup, üniversite sınavını protesto etmek istedi. Gruba tepki gösteren öğrenci yakınları, "Şu anda çocuklarımız sınavda. Bunları kullanıp prim yapmaya çalışıyorsunuz. Ellerinizde neden Türk bayrağı yok? Sizler çocuklarımızı ve bu ülkeyi düşünseniz elinizde önce bayrak olurdu. Eğer elinizde bayrak olsaydı, biz de sizinle beraber açıklama yapardık. Sizin niyetiniz çok kötü" diyerek grubu sınav alanından uzaklaştırdı. Grup ile veliler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Velilerin tepkisi üzerine okul önünden uzaklaşan grup üyeleri adına yapılan açıklamada, "Bizler İstanbul Demokratik Lise Birliği'nden öğrenciler olarak, ÖSS adaletsizliğine karşı sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. ÖSS'nin sürdüğü şu saatlerde milyonlarca gencin kaderi ÖSS adaletsizliğiyle tartılıyor. Milyonlarca genç, bu sınavdan elenmiş olarak ayrılacak. Çünkü hiçbir zaman eşit şartlarda eğitim görmeye fırsatları olmadı" denildi.

Grup daha sonra olaysız dağıldı.


BAŞKASININ YERİNE SINAVA GİRDİĞİ İDDİASIYLA 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da yapılan Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) başkasının yerine sınava girdiği iddiasıyla 1 kişi gözaltına alınırken, 6 kişi de cep telefonuyla kopya çektikleri iddiasıyla yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde başlayan sınavda Arif Emiroğlu İlköğretim Okulu'nda Mehmet Emin Tekdemir'in yerine ÖSS sınavına girdiği iddiasıyla Dicle Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Yunus Baykan gözaltına alındı. Ayrıca, çeşitli okullarda cep telefonuyla kopya çektikleri iddiasıyla isimleri henüz öğrenilemeyen 6 öğrenci gözaltına alındı.

Olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.


MEZUN OLUNCA PANSİYONDAN ÇIKARILAN LİSENİN YATILI ÖĞRENCİLERİ, 15 GÜN BOYUNCA CAMİDE YATIP KALKTI

Bursa'da yatılı olarak kaldıkları okulun pansiyonundan çıkarılan 7 öğrenci, ÖSS imtihanına geçici olarak kaldıkları camide hazırlandı. 15 gündür camide yatıp kalkan öğrenciler, son gece de caminin içine konulan yataklarında ders çalışıp imtihan heyecanını yaşadı.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum, Trabzon ve Kars gibi illerden Bursa'daki liseye yatılı olarak gelen 7 öğrenci, liseden mezun oldu. Okulun pansiyonunda yatılı olarak kalan öğrenciler, ÖSS imtihanına kadar kalmalarına izin sözü verilmesine rağmen pansiyondan çıkarıldı. Mezun oldukları gerekçesiyle pansiyondan çıkarılan öğrencilere, Davutdede Mahallesi'ndeki İmam-Hatip Tatbikat Camisi'nin cemaati yardım etti. 15 gündür camiye konulan yataklarda yatıp kalkan 7 öğrenci, büyük imtihana da bu şekilde hazırlandı.

15 gün boyunca tuvalette banyo yapan öğrenciler, büyük imtihan öncesi de sabaha kadar camideki yataklarında ders çalıştı. Cami cemaatine teşekkür eden öğrenciler, kendilerine ÖSS imtihanı yapılıncaya kadar pansiyonda kalmaları için söz verildiğini söyledi. Akranları gibi eşit şartlarda imtihana girmek istediklerini anlatan öğrenciler, "Zaten İmam-Hatip öğrencilerinin durumu ortada. Yeteri kadar motive olamadık. İnşallah imtihanda muvaffak oluruz" dedi.


BİR VELİ, ARACIYLA ÇOCUĞUNUN GİRDİĞİ OKULUN BULUNDUĞU SOKAĞI TRAFİĞE KAPATTI

- Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, çocukları Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren veliler çevredeki araç gürültüsüne isyan etti. Bazı veliler okulun bulunduğu sokağı araçlarıyla trafiğe kapattı.

Yurt genelinde gerçekleştirilen ÖSS sınavında, öğrencilerin sınav esnasındayken okul çevrelerindeki gürültülerle ilgili alınan önlemler İskenderun'da yetersiz kaldı. 5 Temmuz İlköğretim Okulu'nun bulunduğu Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki yoğun araç trafiği alınan önlemlere rağmen gürültü devam edince, okulda sınava giren öğrenci velileri isyan etti. Yurdun birçok yerinde aylar öncesinden birtakım önlemler alındığını ifade eden veliler, özellikle mobilet tarzı araçların gürültüsünün çocuklarının konsantrasyonunu bozduğunu söyledi. Önlemlerin yetersiz olduğunu belirten velilerle polis arasında kısa süren bir gerginlik yaşandı.

Bazı veliler ise araçları ile 5 Temmuz İlköğretim Okulu'nun bulunduğu Mustafa Kemal Caddesi'ni trafiğe kapatarak önlem almaya çalıştı.


SINAVDAN ÇIKAN ÖĞRENCİLERDEN BAZILARI, UÇAK GÜRÜLTÜSÜNDEN SINAVA MOTİVE OLAMADIKLARINI BELİRTTİ

- Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren öğrencilerden bazıları gürültü kirliliğinden olumsuz etkilendi.

Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleriyle KKTC'de toplam 1 milyon 730 bin 850 adayın girdiği ÖSS sona erdi. Sınavdan çıkan üniversite adaylarından bazıları gürültü kirliliğinden şikayet etti. Bahçelievler'deki Türkiye Gazetesi Ticaret Meslek Lisesi'nde sınava giren üniversite adayları, Atatürk Havalimanı'ndan kalkan uçakların gürültüsünden sınava motive olamadıklarını söyledi.

Sınavla ilgili görüşleri sorulan öğrencilerden bazıları soruların kolay olduğunu, bazıları ise zor olduğunu kaydetti. Öğrencilerden çoğu sınavın iyi geçtiğini belirtirken, veliler de çocuklarının sınavının iyi geçmesinden mutlu olduklarını söyledi. Torununu bekleyen bir veli, adayların uçak gürültüsünden etkileneceklerini sanmadığını ifade ederken, sınavdan çıkan bir öğrenci ise, "Uçaktan değil de çevreden davul zurna sesi geliyordu, ondan etkilendim" dedi.


ÖĞRENCİLER TER DÖKERKEN, VELİLER KUR'AN-I KERİM OKUDU

Adıyaman'da öğrenci velileri, ÖSS sınavına giren çocukları için okul bahçelerinde Kuran-ı Kerim ve dualar okuyarak bekledi.

Adıyaman'da okul bahçesinde oturan velilerden bazıları Kur'an-ı Kerim ve dualar okurken, bazıları da tespih çekti. Sınava giren kardeşi için gelen Nihat Korkut Yasin-i Şerif okuduğunu belirterek, "Ben kardeşimle birlikte buraya geldim, heyecanımızı atmak ve kardeşime manevi destek vermek için şu anda Yasin-i Şerif okuyorum. Kardeşim sınavda olmasına rağmen biz ondan daha çok heyecanlayız. Evde kalan aile fertleri de Kur'an-ı Kerim okuyarak kardeşimize destek olmaya çalışıyor. Bu sınavın bütün öğrenciler için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


SINAV STRESİNE DAYANAMAYARAK BAYGINLIK GEÇİREN BİR BAYAN HASTANEYE KALDIRILDI

Erzurum'da Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sırasında baygınlık geçiren bir bayan, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde sınava giren Tuba Çakal (23), sınav başladıktan bir saat sonra baygınlık geçirdi. Salondaki gözlemciler, durumu sınav merkezine bildirerek sağlık ekibi istedi. Fakülte binasına gelen 112 sağlık ekipleri baygınlık geçiren bayana ilk müdahaleyi salon içerisinde yaptı. Sağlık ekiplerinin binaya girdiğini gören veliler ise okul bahçesinde büyük panik yaşadı. Tansiyonu düştüğü için baygınlık geçirdiği belirlenen Tuba Çakal, sedyeyle ambulansa taşınarak Erzurum Numune Hastanesi'ne kaldırıldı


ÖSS'YE GİRECEK OLAN GENÇ HEYECANLANARAK FENALAŞTI

Şanlıurfa'da ÖSS sınavı öncesi heyecanlanan genç, soluğu ambulansta aldı. Genç, tedavisinin ardından sınava girdi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi'nde ÖSS sınavına giren Faruk Yıldırım isimli genç, sınav sırasında heyecanlandı. Daha sonra midesi bulanan genç kusmaya başladı ve baygınlık geçirdi. Görevliler tarafından bahçeye çıkarılan gence ilk müdahaleyi polis yaptı. Daha sonra olay yerine ambulans çağrıldı. Ambulansta tedavi edilen genç, daha sonra sınava gireceği sınıfa girdi.


ÖSS'YE KATILANLARIN YAKINLARI OKUL BAHÇESİNDE KUR'AN-I KERİM OKUYARAK DUA ETTİ

Erzurum'da Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) katılan üniversite adaylarının yakınları, okul bahçesinde Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Erzurum genelinde 2 bin 500 görevlinin nezaretinde, 20 bin 234 üniversite adayı sınava girdi. Bazı öğrencilerin aileleri, okul bahçesinde Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri şehrin muhtelif noktalarında yaptığı denetimlerle araçların korna ve klakson çalmalarına izin vermezken, ekipler özellikle düğün konvoylarını uyardı. Engelli öğrenciler ise, sınava Sabancı İlköğretim Okulu'nda görevlendirilen gözetmenler nezaretinde girdi.


51 YAŞINDAKİ DEVLET MEMURU, OĞLU VE KIZIYLA BİRLİKTE SINAVA GİRDİ

Iğdır'da 51 yaşındaki devlet memuru, oğlu ve kızıyla birlikte Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girdi.

Atatürk Lisesi'nde sınava giren Umut Ali Deliktaş, heyecanlı olduğunu belirterek, "Okumanın yaş sınırı yok. Ben 51 yaşındayım ve lise mezunuyum. Devlet memuruyum, ancak hayalimdeki üniversiteyi kazandığım taktirde mutlaka okuyup bitireceğim. Oğlum ve kızımla beraber ayrı okullarda sınava giriyoruz. Ben öncelikle kendi başarımı düşünüyorum. İnşallah hem çocuklarım, hem de kendim istediğimiz üniversitede, istediğimiz bölümü kazanırız. Ben hukuk okumak istiyorum" dedi.

Umut Ali Deliktaş, kendisinin 2 yıldır, kızı Azer'in 2000 yılından beri oğlu Hüseyin'in de 2 yıldır sınava girdiğini belirtti.


BAKIRKÖY GÜRLEK NAKİPOĞLU LİSESİ ÇEVRESİNDEKİ İNŞAATTA İŞ MAKİNELERİ, VELİLERİN ŞİKAYETİ ÜZERİNE DURDURULDU; ANCAK BU DEFA DA KAMYONLARIN GEÇİŞİ AİLELERİ ÖFKELENDİRDİ

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi gürültü kirliliği konusunda yapılan uyarıların dikkate alınmaması, sınava giren öğrencileri zor durumda bıraktı. Velilerin şikayeti üzerine okulun çevresindeki inşaatta iş makineleri durduruldu; ancak bu defa da caddeden kamyonların geçişi velileri öfkelendirdi. Öfkeli veliler, kamyonların geçişini engellemek için yolu trafiğe kapattı.

Toplam 1 milyon 730 bin 850 adayın girdiği ÖSS'de heyecan sürerken, günler öncesinden gürültü kirliliği konusunda yapılan uyarıların dikkate alınmaması tepkilere neden oldu. Bakırköy Gürlek Nakipoğlu Lisesi çevresinde sınav esnasında inşaat çalışmasının devam etmesine velilerin tepki göstermesi üzerine polis, inşaat görevlilerini uyardı. Tepki üzerine inşaat görevlileri, iş makinelerini durduracaklarını söyledi. Ancak bu defa da okulun çevresinden geçen Bakırköy Belediyesi'ne ait kamyonlar velileri öfkelendirdi. Kamyonların geçişlerini engellemek isteyen veliler, caddenin başından yolu kesti. Bu sırada kamyon şoförleriyle veliler arasında tartışmalar yaşandı. Araya giren polis, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Çocuklarının çıkmasını beklerken yağmura tutulan vatandaşlardan bazıları şemsiyelerle korundu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar da ağaçların altına sığındı. Heyecanla çocuklarının çıkmasını bekleyen veliler, "Günlerdir uyarılmasına rağmen hala inşaat çalışması devam ediyor. Biz sabah uyardık. Burada çocuklarımızın geleceği söz konusu. Aynı şekilde Bakırköy Belediyesi'nin kamyonları da gürültülü şekilde geçiyor. Kornaya basıyorlar. Bu olmaması gereken bir şey" dedi.


BOLU'DA TÜRBANLI ÖĞRENCİLER SINAV SALONUNA ALINMADI

Bolu'da binlerce öğrenci ÖSS'ye girerken, türbanlı öğrenciler sınav salonlarına alınmadı.

Kapılardaki görevliler türbanlı öğrencilere, türbanlarıyla sınav salonuna alınmayacağını söyledi. Bunun karşısında türbanlı öğrencilerin bir kısmı türbanlarını çıkartarak sınava girerken, bir kısmı da başlarını açmayarak okulları terk etti.


SSPE (SUBAKUT SKLEROZAN PANENSEFALİT) HASTALIĞINA YAKALANAN ÖSS ADAYI BERNA AKIN, SINAVA BİR GÜN KALA RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE YOĞUN BAKIMA ALINDI

Batman'da SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) hastalığına yakalanan lise son sınıf öğrencisi Berna Akın, arkadaşlarının sınava girdiği bugün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Batman Atatürk Lisesi'nde okuyan ve öğretmen olmak isteyen Berna Akın (18), şubat ayında aniden rahatsızlanarak kilo vermeye başladı. Görme ve yürüme fonksiyonlarını yitirmeye başlayan Akın, gittiği Hacettepe Üniversitesi'nde acı haberle karşılaştı. Batman'da son 3 yılda ortaya çıkan ve birçok kişinin ölümüne neden olan SSPE hastalığına yakalandığını öğrenen Akın, gün geçtikçe erimeye başladı. Tedavisi olmayan hastalık nedeniyle son 1 ay içerisinde hareket edemez hale gelen ve görme özelliğini yitiren Berna Akın, gün geçtikçe daha da kötüleşiyor.

Erköklü Köyü'nde ikamet eden Hikmet-Behiye çiftinin 18 yaşındaki kızları Berna, önceki gün durumunun ağır olması nedeniyle Özel Batman Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kızı Berna'nın başından bir an olsun ayrılmayan baba Hikmet Akın, çocuklarına kızamık aşısı yaptırdıklarını dile getirerek, "Her şey bir anda oldu. Kızım tam üniversite sınavına hazırlanırken bu ölümcül hastalığa yakalandı. Hacettepe Üniversitesi'ndeki doktorlar, kızamık aşısının deri altına enjekte edilmediğini söyledi. Allah'tan ümidimizi kesmedik. Belki bir doktor çıkıp tedavi eder ümidini taşıyoruz" diyerek hep bir ümitle yaşadıklarını söyledi.

Özel Batman Hastanesi'nde yoğun bakımda olan Berna Akın, sınava katılma şansı bulabilseydi, Batman Hürriyet İlköğretim Okulu A Blok 2. Kat 5 No'lu salonda sınava girecekti. Tüm arkadaşları, gelecekleri adına sınava girdikleri bugün Akın, yoğun bakımda yaşamla ölüm arasında gidip geliyor.

İlk olarak 1933 yılında Dawson tarafından tanımlanan ve kızamık enfeksiyonunun nadir görülen geç dönem komplikasyonu olan SSPE hastalığı, 300 binde bir görülen bir hastalık. En çok 5-15 yaş arası çocuklarda görülen hastalığa yakalananların yüzde 50 kadarının, özellikle 2 yaşından önce klinik olarak kızamık enfeksiyonu geçirmiş veya kızamık aşısı olmuş kişiler olduğu belirtiliyor. Hastalığın hızlı seyredildiğini belirten uzmanlar, semptomlar ortaya çıktıktan sonra 6-24 ay içinde ölümlerin görüldüğünü, literatürde yalnızca yüzde 5 olguda iyileşmenin gerçekleştiğine dikkat çekiyor.

Sağlık uzmanları, bu hastalığın oluşmasında çevre, aşı yapmama ve ekonomik nedenlerin sayılabileceğini söyledi. Hastalıktan korunmak için aşı ve hijyene dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, çocuklarda konuşma güçlüğü, ateş ve anormal davranışların hastalığın belirtileri arasında olduğunu ifade ederek, "Bu hastalık her yaşta görülebilir. Sinir dokusunu etkileyip, hastada felç meydana getiriyor. İlerleyici olan bu hastalığın tedavisi yok. Batman'da hasta sayısı Türkiye ortalamasının çok üzerinde" açıklamasında bulundu.


ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI...

Bartın'da Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) bu yıl farklı bir heyecana sahne oldu. 3 bin 482 öğrencinin girdiği sınavda ilginç görüntüler yaşandı. 2 imam kardeşin girdiği ÖSS'de, anne ve kız ile 3 kardeşin aynı sınıfta olmaları ayrı bir heyecan yaşattı.

ÖSS sınavında anne Selma ve kızı Sevil Ergin ile, imam kardeşler Hüseyin ve Abdurrahman Korkut ile 3 kardeş Ziya, Nurdan ve Ayfer Erdoğan'ın heyecanı diğerlerinden biraz daha farklıydı. Aynı sınıflarda birlikte sınava girmenin mutluluğunu yaşayan anne Sevil ve kızı Sevil Ergin, yaklaşık 4 aydır sürekli birlikte çalıştıklarını ve sınavdan başarılı bir sonuçla ayrılacaklarını belirtti. İmam kardeşler Abdurrahman ve Hüseyin Korkut ise aynı duyguları yaşadıklarını belirtirlerken, hedeflerinin normal Açık Öğretim'i İlahiyat'a çevirmek olduğunu ifade etti.

Aylardır sınava hazırlanan biri 9 kez, biri 2 kez ve biri ilk defa ÖSS'ye girecek olan Erdoğan Kardeşler ise, bu kez sınavdan başarıyla çıkacaklarını belirtti. 3 kardeş Ayfer, Nurdan ve Ziya Erdoğan sınava çok iyi hazırlandıklarını belirtirken, kardeşlerden 9 kez sınava giren ve başarılı olamayan Nurdan, "Kardeşim ve ağabeyim için dua ediyorum. İnşallah kazanırlar. Ben heyecanlı değilim. Çok iyi hazırlandık ve başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi. Sınav heyecanı yaşayan diğer öğrenciler gibi velilerin de heyecanlı oldukları gözlerinden okundu.


SINAV SIRASINDA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPMAK İSTEYEN GRUBA, VELİLER MÜDAHALE ETMEK İSTEYİNCE KISA SÜRELİ - Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) yapıldığı sıralarda, İstanbul Üniversitesi önünde açıklama yapmak isteyen Tekstil-Sen üyesi bir gruba, velilerin müdahale etmesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

Tekstil Sendikası'na bağlı yaklaşık 10 kişilik grup, Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi merkez kampüsü önünde, üniversitelerde son günlerde yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Gruba, sınava giren öğrencilerin yakınları tepki göstererek, "Bizi neden burada kullanmak istiyorsunuz? Çocuklarımızın sınava girişini fırsat bilip, bizi kullanarak açıklama yapmak istiyorsunuz. Size burada bu açıklamayı yaptırmayacağız. Burada polis yoksa, biz varız" diyerek müdahale etti.

Grup ile veliler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Velilerden bazıları göstericilere vurmaya başladı. Bunun üzerine göstericiler de, "Biz sizin için buradayız, yanlış anladınız" diye karşılık verdi. İkna olmayan veliler, grubun uzaklaşması konusunda uyarıda bulundu.

Beyazıt Meydanı'na daha uzak bir bölgede açıklama yapan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber