Şirket sahibi pompacı, çaycı

Konya Jandarma Komutanlığı ekipleri, akaryakıt kaçakçılığına göz açtırmıyor. Ekipler, operasyonlarda ilginç yöntemlerle karşılaşıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Jandarma Komutanlığı ekipleri, son üç yılda düzenlediği 107 ayrı operasyonda bin 180 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi, 128 kişi hakkında yasal işlem yaptı.

Yapılan operasyonlarda ise ilginç ayrıntılara ulaşıldı. Çatı katına ya da istasyondan metrelerce uzakta toprağın altına yerleştirilen tanklara gizli düzeneklerle kaçak akaryakıt sistemi kurulduğu görüldü.

Bazen de tankların dikkat çekmemek için yasal olarak yerleştirilen tankların yanına bırakıldığı belirlendi.

Sistemin kurulmasına yardımcı olanların ise tehdit edildiği, tankların ve kurulan sistemin bulunması halinde kendilerinin sorumlu olacağı yönünde üzerlerinde baskı oluşturulduğu öğrenildi.

İstasyon sahiplerinin yakalanmamak ve ceza almamak için iş yerlerinde genellikle akrabalarını çalıştırdığı tespit edildi.

Akrabaların yanı sıra mal varlığı olmayan çaycı, pompacı gibi kişilerin üzerine iş yeri lisansının yapıldığı, gerçekleşen bir cezai işlemin ardından ise başka bir kişi üzerine yine satış yapmak için gereken lisans yapılarak kaçak akaryakıt satışına devam edildiği belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber