Adıyaman'dan kısa kısa

Adıyaman'ın ilk izci grubu kuruldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'ın ilk izci grubu kuruldu.

23 Nisan İlköğretim okulu öğrencileri tarafından oluşturulan izci gurubu, okul bahçesine kamp kuracak. Okul bahçesinde bilgi veren İstanbul İzci Gurubu Lideri Vahap Bellibaş, çocukların her türlü ortamda kendilerinin yetişmesi için izci takımının önemli olduğunu söyledi.

Adıyaman Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik ise, İzci takımının Adıyaman'da kurulmasından son derece memnun olduklarını belirterek, öğrencilere çok şey katacağını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler İzcilikle alakalı öğrendiklerini katılımcılara anlattılar.

İzci takımının kısa süre sonrada ormanda kamp kuracağı belirtildi.

-Konservatuvar mezunları için program düzenlendi

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Konservatuvar birimi, mezun olan öğrencileri için bir dizi etkinlik düzenledi.

Etkinlikler kapsamında, TOGEM'in çok amaçlı salonunda öğrencilerin bin bir emekle çizdiği resimler sergilendi. Belediye Konferans Salonunda da çeşitli etkinlikler içeren mezuniyet programı düzenlendi.

Mezuniyet programında, konservatuvar öğrencileri tarafından Türk Sanat Müziği ile Türk Halk Müziği dallarında konser verildi. Skeç gösterileri yapıldı. Tiyatro bölümü başkanlığı öğrencilerince "Maganda" isimli tiyatro gösterimi sergilendi. Ayrıca mezun olan konservatuvar öğrencilerine Belediye Başkanı tarafından sertifika belgeleri verildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, konservatuvar birimini kurmalarının amacı, Adıyaman kültürünü yaşatmak olduğunu ifade ederek, "Bu anlamda konservatuvar birimine yazılan öğrencilere, kültürümüzle ilgili ne varsa en ince detayına kadar farklı alanlarda öğretiliyor. Bu vesileyle buradan mezun olan öğrencilerin, zengin içerikli kültürümüzü gelecek nesillere aktaracaklarına inanıyorum.

Burada yetişen kültür elçilerimize gerekli donanımı sağlayan hocalarımıza, konservatuvar müdürümüze, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüze, öğrencilerimize, öğrencilerimizin arkasında dimdik duran ailelerine ve bizlere destek veren, gönüllerini yüreklerini ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber