Topçu, Yüce Divanın bir an önce karar vermesini istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2005 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüce Divan'da yargılanan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Yaşar Topçu, davanın biran önce karara bağlanmasını talep etti. Duruşmaya 10 dakika ara veren mahkeme heyeti, Topçu'nun bu talebini reddetti.

Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı yargılamada Topçu, avukat olduğu için kendi savunmasını kendisi yaptı. Varını yoğunu kaybetmiş bir insan olduğunu, ama bu durumdan şikayet etmediğini söyleyen Topçu, "İhaleden menfaat sağlamak bir yana borçlu yaşadım. Borçlarımı yetiştirmek için koşuşturan bir insanım. Siz bu insanı menfaat sağlamakla itham ediyorsunuz" dedi. Müteahhitlere 147 milyon dolar menfaat sağlamakla suçlanan Topçu, bu konuda da "Müteahhitler benim babamın oğlu mu? Ben bir kısmını burada tanıdım. Bir kısmıyla da hiç karşılaşmadım" şeklinde konuştu. Topçu, tanık olarak dinlenmek üzere çağrılan müteahhitlerin ihaleye girmediklerini, bu yüzden de konuyu bilmediklerini savundu. "Bana isnat edilen suçlar hakkında bilgisi olup gelip söylemeyende hatırım kalır" diyen Topçu, tanık olarak çağrılan müteahhitlerin ifadelerinin hüküm kurmaya elverişli ifadeler olmadığını, bu yüzden de bu kişilerin dinlenilmesinden vazgeçilmesini istedi.

8 yıldır bu itham altında yaşamaktan usandığını ve toplanan delillerin karar içen yeterli olduğunu söyleyen Topçu, davanın biran önce karara bağlanmasını istedi. Mahkeme heyeti, Topçu'nun bu istemini karara bağlamak üzere duruşmaya 10 dakika ara verdi. Verilen aranın ardından Topçu'nun talebinin reddedildiği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber