AGİD'in yetiştirdiği kadın duvar kağıdı ustaları sertifikalarını aldı

Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) tarafından düzenlenen kadın duvar kağıdı ustası yetiştirme eğitimini tamamlayan 8 kadın, sertifika aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzenlediği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken AGİD Kadın Kolları Komisyonu, Aralık 2011 tarihinde Kepez Belediyesi ve Ela Dizayn firmasıyla ortaklaşa geliştirdiği projesini sonlandırdı. Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları(AKMEK)'nda 80 saat teorik eğitimin ardından Ela Dizayn bünyesinde 3 ay uygulamalı şantiye eğitimi alan kadın duvar kağıdı ustaları, sertifikalarını AGİD'te düzenlenen törenle aldı. Sertifika töreni; Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AGİD Başkanı Ahmet Yahya Taşçı, Ela Dizayn Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Nalbant, AGİD üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kadınların toplumsal hatta önemli rol oynadığına dikkat çekerek, ?Bu yadsınamaz bir gerçektir. Bizim devletimiz devlet anadır. Sivil toplumlar, problemlerini kendi dinamikleri ile kendi içinde çözmelidir. Eğer sivil toplumların önünü açarsak, uzun diye algıladığımız mesafeler çok kısa mesafelere dönüşür. Herhangi bir bireyi, bir kadını, meslek ve iş sahibi yapıyorsak bu büyük bir başarıdır.? ifadesini kullandı.

AGİD Başkanı Ahmet Yahya Taşçı da Kadın Kolları Komisyonu'nu çalışmalarından dolayı kutladı. Taşçı, Duvar Kağıdı Kadın Usta Yetiştirme Projesi ile istihdam oluşturarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Ela Dizayn Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Nalbant ise ?Sertifika almaya hak kazanan bayan ustalarımızdan bekletirlerimiz çok yüksek. Sadece usta sıfatı bulunmayıp girişimcilik ruhu ile her biri patron kadınlar olarak iş yapabilme kapasitesine sahipler.? diye konuştu.

Tören, inşaat sektöründe faaliyet gösteren AGİD üyelerinin kadın duvar kağıdı ustalarına, destek olmak ve iş imkanı oluşturmak için, kartvizit vermeleriyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber