2. Side Airshow'u binlerce yerli ve yabancı turist izledi

Antalya Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Side Airshow'un Antalya bölgesinde turizmde çeşitlilik adına örnek bir model olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 gün içinde 100 bin yerli ve yabancı turisti Side Plajı'na toplanmasını sağlamanın zor ve zahmetli olduğunu belirten Uçar, gelecek yıl üçüncüsü yapacakları hava gösterisini en az 200 bin kişinin izlemesi için bugünden itibaren çalışmaya başladıklarını kaydetti.

Uçar, 2,5 yıl önce hayata geçirdikleri Side Kentsel Dönüşüm Projesi ile turizm beldesinde deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra tarih, kültür, sanat, sivil mimari eserleri, su sporları ve arkeoloji turizmini yaygınlaştırdıklarını kaydetti. 2 yıldır yaptıkları airshowa başta Almanlar olmak üzere Avrupa ve Rus turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Uçar, hava oyunları gösterisinin bölgede alternatif turizmin yaygınlaşmasına yönelik örnek bir model olduğunu ifade etti.

Abdulkadir Uçar, "Airshow'u Side'nin dünyada tanıtımı için çok önemli buluyoruz. Hava gösterilerini izlemek için Almanya, Belçika, Avusturya, Norveç, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve İngiltere'den gelen çok sayıda turist var. Bu tür etkinliklerin Avrupa ülkelerinde Side'nin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber