Tutuklu gazeteciler için adliye önünde eylem

Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi üyesi bir grup, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Grup, Terörle Mücadele Yasası ve Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını da istedi.

Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi üyesi yaklaşık 50 kişilik bir grup, öğle saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı önüne geldi. Burada, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması taleplerine ilişkin basın açıklaması yapıldı. Grup adına konuşan Nazmi Algan, tutuklu bulunan Atılım Gazetesi Genel Yayın Kordinatörü Sedat Şenoğlu, Atılım Gazetesi yazarları Bayram Namaz, Arif Çelebi ve Özgür Radyo eski Yayın Yönetmeni Fisun Erdoğan'ın serbest bırakılmasını istedi. Algan, ?AK Parti hükümeti, 2006 yılında yasalaştırdığı Terörle Mücadele Yasası'nı ilk olarak sosyalist gazetecilere karşı kullandı. Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi olarak bizler, bir kez daha Terörle Mücadele Yasası'nın kaldırılmasını ve Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasını talep ediyoruz.? dedi.

Eyleme destek veren BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel de bazı yasaları, basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olarak nitelendirdi. Tuncel, ?Türkiye'de adalet sarsılmış ve siyasallaşmıştır. Terörle Mücadele Yasası'nın kaldırılması ve Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması gerekir. Bunların kaldırılması için sokaklarda mücadelemiz devam edecek.? şeklinde konuştu.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber