'Kadına yönelik şiddet'e dikkat çeken toplantı

Erzincan'da kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen toplantıya Vali YardımcısıTülay Baydar Bilgihan başkanlık yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Halk Kütüphanesi ve KAMER Vakfı işbirliği ile düzenlenen 'Kadına Yönelik Şiddet Farkındalık' konulu toplantı, Alpar Kılıç Kütüphanesi'nde gerçekleşti. Toplantıya, Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan başkanlık ederken, ilgili kuruluş temsilcileri ve kadınlar katıldı.

Kadına yönelik şiddet ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, "Ailenin korunması, kadına karşı şiddetle mücadeleye yönelik olarak bir kanun çıktı. Kanunun uygulanmasına ilişkin bir takım usul ve esasları gösteren genelgeler yayınlandı. Burada yapmak istediğimiz çalışma; şiddetin önlenmesi değil, bu bir farkındalık çalışmasıdır. Kadınlarımıza yönelik bir takım çalışmaları gerçekleştirmektir. Bizler burada günlük hayatın sıkıntılarını ve bununla başa çıkmanın yollarını konuşup tartışacağız. Aile sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden uzman arkadaşlarımız da burada. Mevzuatta ki değişiklikleri biraz irdelememiz söz konusu. Günlük hayatta karşılaştığımız, gerek kişisel iletişim anlamında, gerekse bir ailenin en önemli unsuru olan kadın rolü anlamında bir takım sorunları hususları irdelemek noktasında yaptığımız ilk çalışma. Bundan sonraki çalışmalarda devam edecektir. Çünkü farkındalık bir günde gerçekleşen bir çalışma ile çok güzel sonuçlar beklediğimiz bir çalışma değil. Mutlaka periyodik olarak devam ettirilmesi çok önemli. Esas olan insan haklarının korunması ve insana değer verilmesidir." diye konuştu.

Toplantı daha sonra kadınların günlük hayatta yaşadığı sorunlar karşılıklı olarak görüşüldü ve uzmanların fikirleri alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber