Karakol saldırısında ağır yaralanan işçi hayati tehlikeyi atlattı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Eşe Tepe bölgesindeki karakola, 10 gün yapılan saldırıda ağır yaralanan Mehmet Doğan, hayati tehlikeyi atlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Yeşilova köyünde 10 gün önce karakol inşaatına çalışmaya giderken, pusu kuran bir grup PKK'lı tarafından otomatik silahlarla taranan işçilerden Fevzi Altunç hayatını kaybetmiş 3 işçi de yaralanmıştı. Yaralı işçiler helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Durumu hafif olan iki işçi taburcu olurken, durumu ağır alan ve 3 gün yoğun bakımda tutulan Mardinli 5 çocuk babası Mehmet Doğan, ameliyata alındı. Ameliyatın ardından beyin cerrah servisine alınan ve gezebilen yaralı Mehmet Doğan, kendisini ölümden kurtaran Dr. Oğuz Özel'e minnet borçlu olduğunu ifade etti.

Saldırı anını anlatan Doğan, "Mardin'den Hakkari'ye çocuklarıma ekmek götürmek için gelmiştim. O gün sabah işe gittiğimizde bulunduğumuz araç silahlarla tarandı. Ben de o araçta ağır yaralandım, sonrasını hiç hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda kendimi devlet hastanesinde buldum. Kafama bir mermi isabet etmişti. Doktorun başarılı ameliyatı ile mermi çekirdeği çıkartıldı ve şu an çok iyiyim." dedi.

Yaralı işçinin babası Kamil Doğan, "Köydeydik, bir telefon geldi. Çocuğunuz çatışmada yaralanmış dediler, hemen Hakkari'ye geldik. Oğlumun durumunun ağır olduğu söylediler. Ameliyata alındı. Şimdi ise durumu biraz iyi. Artık bundan sonra oğlum çalışmayacak. Evde ekmek bekleyen 5 tane çocuğu var. Benim oğlum sadece ekmek parası için buraya gelmişti." diye konuştu.

Hakkari'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Beyin Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Oğuz Özel, "Hastayı 3 gün yoğum bakımda tuttuk. Geldiği günün ertesi gününde hemen ameliyata aldık. Hastanın sol kulak arkasına girmiş ve beyin sapı arkasında durmuştu. Kurşunu beyin sapının arkasından aldık. Hasta şu an yürüyebiliyor. Bir hafta sonra taburcu edeceğiz." şeklinde konuştu.

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Cerrahisi Op. Dr. Ahmet Gökhan Güler ise Dr. Oğuz Özel'in yaptığı başarılı ameliyatla yaralı işçiyi yeniden hayata döndürdüğünü aktardı. Güler, "Bir kurşunun beyin sapında çıkarmak riskli ve cesaret gerektiren bir operasyondu. Bunu başardılar. Doktorlarımızla gurur duyuyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber