9 ilde eş zamanlı operasyonda 12 tutuklama

Tokat'ta başta olmak üzere 9 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Tokat il merkezi ile özellikle Turhal ilçesinde hırsızlık, fuhuş, silahla yaralama, ikamet ve işyeri kurşunlaması, yağma gibi olaylarda artış meydana gelmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı ile geniş çaplı operasyon düzenledi. 6 ay süren operasyonel çalışmalar sonucunda Tokat il merkezi, Zile ve Turhal ilçeleri ile Amasya, Bilecik, Yozgat, Kastamonu, Samsun, Ankara, İstanbul ve Muğla illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 12'si ?suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyeti çerçevesinde insan ticareti yapma, hırsızlık, dolandırıcılık, oto hırsızlığı, ikamet kurşunlama? suçlaması ile çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öte yandan düzenlenen operasyonda 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu tüfeklere ait 18 adet fişek, 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 12 adet fişek, 150 gram toz esrar maddesinin yanı sıra 1 adet hayvan figürlü toprak heykel, 1 adet insan başı heykeli, 2 adet haç, 1 adet ok ucu, 19 adet yüzük, 57 adet metal ve taş parça, ip üzerine dizili 29 taş ve metal parça, 128 adet sikke, 8 adet gümüş sikke ele geçirildi. Yapılan operasyonla birlikte ayrıca toplam 45 farklı olayın şüphelisinin tespit edilerek aydınlatıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber