Geleceğin mucitleri Hamamönü'nde

İlköğretim öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri proje bankası ?Bu Benim Eserim? projesinde yer alan Altındağlı öğrenciler, çalışmalarını Hamamönü'nde sergiledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkeli, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt'un da katıldığı bir törenle açılışı yapılan sergiye, çok sayıda öğretmen ve öğrenci de katıldı. Birbirinden değişik projelerini gözler önüne seren öğrenciler, alkışlandığında ses çıkaran kumanda, su tasarrufu sağlayan akıllı musluk, boyu ayarlanabilir engelli lavabosu, pilsiz çalışan kumanda, asit yağmuru sensörü gibi projeleriyle dikkat çektiler.

Altındağ bölgesi ilköğretim okullarına devam eden minik mucitlerin 2'nci Ulusal Proje etkinlikleri kapsamında, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle çalışmalarını tanıtma fırsatı bulduğu sergideki birbirinden ilginç ve başarılı projeler sergiyi ziyaret edenlerden büyük ilgi gördü.

Altındağ Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Can Ayaz'ın pilsiz çalışan kumanda projesi, ?Bu Benim Eserim? proje çalışmalarının Türkiye genelinde yapılan finalinde 86 bin proje içerisinde ilk 50 proje arasına girdi. Proje danışman öğretmeni Hüseyin Şenol ile birlikte çalışmalarını daha da geliştirmek isteyen Can, ?Bir sonraki hedefim cep telefonları için sonsuz enerji kaynağı üretmek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber